Leden van de deelnemende clubs en ondernemers tonen de cheques met de resultaten. (foto: Jos Gröniger)
Leden van de deelnemende clubs en ondernemers tonen de cheques met de resultaten. (foto: Jos Gröniger)

AH Gennep keert ruim 8500 euro uit aan clubs

Algemeen 755 keer gelezen

GENNEP | Albert Heijn Van der Laan in Gennep heeft opnieuw aangetoond een ondernemen met hart voor de gemeenschap te willen én kunnen zijn. Woensdagavond sloot de enige Gennepse supermarkt franchiseondernemer het Sponsorprijzenfestival waar tien verenigingen garen bij sponnen. Want al kreeg de zeven wekendurende actie niet de respons waarop gehoopt was, er werd een bedrag van zo'n 8.500 euro uitgekeerd.

Door: Jos Gröniger

Waar ondernemer Ruud van der Laan verzoeken van verenigingen vaak inwilligt deed hij bij het Sponsorprijzenfestival een beroep op de verenigingen en hun aanhang. Bij de aankopen bij Albert Heijn Gennep (en Spar Willemsen in Milsbeek) werden voor elke 5 euro een zegel verstrekt. Iedere ingeleverde spaarkaart met 10 zegels leverde de aangekruiste sportvereniging een bedrag van 50 eurocent op. Bovendien werden onder de ingeleverde spaarkaarten wekelijks 25 prijzen verloot met een waarde van 25 tot 400 euro. In samenwerking met Gennepse collega ondernemers werd zo zeven keer vierduizend euro aan prijzen uitgekeerd.
Als tegenprestatie vroeg Van der Laan de verenigingen onder de leden en aanhang zoveel mogelijk publiciteit aan de actie geven.
In briefings naar de deelnemende clubs Tennisvereniging Gennep (TVG), Tennisvereniging Ottersum-Ven-Zelderheide, SV Milsbeek, VV Heijen, Vitesse'08, Basketbalclub Cougars Gennep, Flamingo's/FAST Volleybal Gennep en Budoschool Gennep rekende organisator Van der Laan voor dat het sponsorbedrag (ingeleverde spaarkaarten) wel tot 15.000 euro kon oplopen.
Dat bedrag werd niet gehaald, zo vertelde Ruud van der Laan woensdag bij de slotavond bij 4Events. Nadat de laatste 25 winnaars hun prijs uitgereikt kregen, werden de sponsorbedragen bekendgemaakt. "De actie is een succes geworden. Er was veel aandacht van ondernemers en de verenigingen maar het aantal ingeleverde kaarten bleef achter bij onze verwachtingen", vertelde Van der Laan, "We hebben besloten de bedragen te verdubbelen." De resultaten liepen uiteen van 600 (TVG) en 1.333 euro Vitesse'08. In totaal keerde AH Gennep zo'n 8.500 euro uit.

De bekendmaking leverde tevreden gezichten op in zaal 4Events. Verenigingen waren ingenomen en ook de deelnemende ondernemers toonden zich content. "De actie is prima verlopen. De deelnemende ondernemers zijn ook tevreden, en daar sluit ik me bij aan. De mensen weten ons nog steeds te vinden en dat is belangrijk, want we blijven zelfstandige ondernemers die niet zonder klanten kunnen bestaan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant