De Kasteelronde van Mill beleeft op zondag 26 mei alweer de tiende editie. (foto: Landerd Fotografie)
De Kasteelronde van Mill beleeft op zondag 26 mei alweer de tiende editie. (foto: Landerd Fotografie)

Kasteelronde Mill verwelkomt dit jaar ook profwielrensters

Sport 468 keer gelezen

MILL | De Kasteelronde van Mill beleeft op zondag 26 mei alweer de tiende editie. Evenals in de voorgaande twee edities vormt de vrouwenwedstrijd het hoofdprogramma op deze wielerdag. Om de wedstrijd nog meer aanzien te geven, heeft de organisatie de wedstrijd dit jaar ook opengesteld voor vrouwen professionals.

Een hoog prijzenschema maakt het ook voor de bekendere rensters aantrekkelijk om naar Mill te komen. De organisatie is in handen van het comité Kasteelronde Mill dat bestaat uit vertegenwoordigers van Wielerclub Mill en Wielervereniging De Maaskant. Niet alleen de wedstrijd voor vrouwen krijgt een upgrade. Ook de bedrijvenrace, de zogenaamde Funklasse, wordt een extra impuls gegeven. De wedstrijd voor regionale bedrijventeams (14.45 uur, 35 kilometer) staat nu net voor de slotwedstrijd van de vrouwen ingedeeld en krijgt daarmee extra aandacht. Deelname staat open voor teams van drie regionale renners zonder wedstrijdlicentie. De dag start met wedstrijden voor de sportklasse (11.30 uur, 50 kilometer) en amateurs (13.00 uur, 60 kilometer). Diverse regionale favorieten zullen daarin een gooi naar de overwinning doen.
De UCI-vrouwen, elite en beloften starten om 15.45 uur voor hun wedstrijd van 70 kilometer. Start en finish zijn bij Grandcafé 't Lagerhuis aan de Beerseweg. Het parcours is 2,2 kilometer lang. De toegang is gratis. Meer informatie via www.kasteelrondemill.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant