De eerste editie van de 80 Land van Cuijk komt eraan. (foto: 80LVC)
De eerste editie van de 80 Land van Cuijk komt eraan. (foto: 80LVC)

80 Land van Cuijk zoekt vrijwilligers voor eerste editie

Algemeen 558 keer gelezen

CUIJK | Kennedymars nieuwe stijl; dat is de 80 Land van Cuijk. De wandeltocht wordt zaterdag 18 mei voor het eerst gehouden in het Land van Cuijk. De organisatie heeft hard gewerkt om alle voorbereidingen op tijd af te ronden. Ze zijn nu nog op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die een aantal uurtjes een handje willen helpen.

De 80 Land van Cuijk is een wandelroute dwars door het Land van Cuijk. Er zijn twee routes: veertig kilometer en voor de echte wandelfanaten tachtig kilometer. Honderden mensen hebben zich al ingeschreven en het belooft een gezellig festijn te worden. "De route is uniek", vertelt organisator Robèrt Cooijmans. "Dwars door de prachtige natuur die het Land van Cuijk rijk is. Denk aan de Maasheggen, de Vilt, de Staatsbossen en de Kuilen. De route is goed toegankelijk, maar leidt over diverse onverharde paden."

Goed doel
De opbrengst van de 80 Land van Cuijk is voor het goede doel, namelijk het Rode Kruis. Zij verzorgen vakanties voor hulpbehoevenden. Robèrt is zelf vrijwilliger bij de stichting.
Wil je meelopen met de 80 Land van Cuijk? Inschrijven kan nog tot 7 mei via www.80landvancuijk.nl. Vrijwilligers kunnen zich ook aanmelden. "Het wordt hartstikke gezellig! Deze dag mág je gewoon niet missen", besluit de goedlachse Robèrt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant