Natuurbegraafplaats Weverslo houdt een open dag; kom ook eens een kijkje nemen! (foto: Aileen van Tilburg)
Natuurbegraafplaats Weverslo houdt een open dag; kom ook eens een kijkje nemen! (foto: Aileen van Tilburg)

Natuurbegraafplaats Weverslo houdt een open dag

Algemeen 355 keer gelezen

HEIDE | Een vol en bruisend programma; dat biedt Natuurbegraafplaats Weverslo (Janslust 11 in Heide) zondag 19 mei tijdens de jaarlijkse open dag van 11.00 tot 17.00 uur. Bezoekers kunnen kennismaken met alle aspecten van natuurbehoud en -begraven, maar daarnaast ook genieten van de prachtig natuur en bijzonder optredens.

Tijdens de open dag is er een open podium op het bosterras bij het naastgelegen Boshuis. Verschillende koren van verschillende culturen laten horen wat zij in huis hebben. Het 'Kinderkoor Singeltjes' en 'Jongerenkoor Sing' brengen eigentijdse popmuziek, 'A Djambo' zingt Afrikaanse muziek en 'Gregoriaans Koor Venray' put uit een repertoire van Middeleeuwse Kerkmuziek. Daarnaast is er een informatie- en creatiemarkt waar partners van Weverslo zich presenteren. Zij laten mogelijkheden zien om zelf grafkisten en grafmarkeringen van hout te maken. Of om van persoonlijke voorwerpen als kleding, knuffels, foto's persoonlijke en tastbare herinneringen te maken. De rouwclown laat ervaren hoe het kan zijn om kinderen bij emotionele gebeurtenissen een passend en ontspannen moment te brengen. Plus: de Imkervereniging Venray plaatst de observatie-bijenkast; om het bijenvolk van dichtbij te bekijken. Iedereen is welkom tussen 11.00 en 17.00 uur.

Weverslo verbindt
Op Natuurbegraafplaats Weverslo kunnen mensen met respect voor de natuur, voor nu en later, begraven worden. Bovendien stelt Weverslo zich tot doel mensen te verbinden met natuur en cultuur. Een natuurgraf is een unieke zelfgekozen plek, die voor altijd verbonden is met de persoon die er begraven is. "Op een natuurlijke manier omgaan met de dood", aldus woordvoerder Leonie Loverbosch. "Mensen die hier begraven worden, leven door in de cyclus van de natuur." Het gebied is dagelijks van zonsopgang tot zonsondergang geopend voor publiek. Mensen zijn welkom om een wandeling door de prachtige natuur te komen maken. Het hele jaar door worden er op Weverslo activiteiten gehouden. Denk aan yogasessies, lezingen en het Muzisch Treffen. Voor meer informatie kijk op www.weverslo.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant