Museum De Oude Pottenbakkerij opent haar deuren weer.
Museum De Oude Pottenbakkerij opent haar deuren weer. Foto: .

Museum De Oude Pottenbakkerij opent deuren voor publiek

Algemeen 615 keer gelezen

MILSBEEK | Museum De Oude Pottenbakkerij in Milsbeek opent zaterdag 18 mei weer de deuren voor bezoekers. Tot en met 19 oktober is het museum op zaterdag en zondag open van 13.30 uur tot 17.00 uur. De entree is gratis. Een vrijwillige donatie in de schoorsteen is natuurlijk altijd van harte welkom.

Middels een tiental presentaties, voorzien van prachtige oude foto's, van de ongeveer 10 pottenbakkerijen en de steenfabriek die er zijn geweest in en rond Milsbeek, kunnen bezoekers kennisnemen van de klei gerelateerde industrie die hier in het verleden aanwezig is geweest en zeer belangrijk was voor deze omgeving. De prachtig gerestaureerde hout gestookte pottenoven (de laatste in Nederland) met de bijbehorende schoorsteen is uniek in Nederland en meer dan de moeite waard om te bezichtigen.
Er is altijd iemand namens Stichting De Oude Pottenbakkerij aanwezig om toelichting en uitleg te geven hoe dat proces in zijn werk ging en de oude machines en materialen waarvan er een aantal nog werken, kunnen worden bekeken.

Verder beschikt het museum over keramiek dat in deze omgeving werd vervaardigd met als absoluut hoogtepunt het enige keramische orgel van keramist Geert Jacobs.
Het museum is te bereiken vanaf de rotonde in Milsbeek met daarop Stone Hands. Op de pleisterplaats kunnen fietsen en auto's geparkeerd worden en kunnen zelfs uw elektrische fietsen opgeladen worden.

Meer info op
www.deoudepottenbakkerij.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant