Monique Caubo bij het e-health magazine, dat cliënten van Dichterbij veel mogelijkheden biedt. (foto: Dorry Smeets)
Monique Caubo bij het e-health magazine, dat cliënten van Dichterbij veel mogelijkheden biedt. (foto: Dorry Smeets)

Monique Caubo: 'trots op functie bij Dichterbij'

Algemeen 824 keer gelezen

GENNEP | Sinds 7 januari 2019 is Monique Caubo de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur bij Dichterbij. Zij volgde Hans de Veen op, die deze functie sinds september 2017 tijdelijk invulde. Een kennismaking met een bevlogen vrouw.

Door: Dorry Smeets

Twee vrouwen die samen de Raad van Bestuur vormen: het mag wel een unicum genoemd worden. Samen met Cecile Stallenberg is Monique Caubo verantwoordelijk voor het reilen en zeilen bij Dichterbij. Hoewel ze pas vier maanden in de organisatie werkt, heeft ze een duidelijke visie en praat ze met veel enthousiasme over haar nieuwe baan. Desgevraagd vertelt ze eerst iets over haar achtergrond: "Ik ben 57 jaar geleden geboren in Puth-Schinnen, een klein dorp tussen Sittard en Geleen. Na mijn studie medicijnen – met als specialisme bedrijfsarts – heb ik in verschillende ziekenhuizen gewerkt, maar merkte al snel dat ik breder actief wilde zijn, ook voor mensen die gezond zijn. Daarna was ik werkzaam voor Shell, de Rabobank en DSM. Ik heb daar verschillende onderzoeken gedaan en ben actief geworden in toezichthoudende rollen. Zo ben ik van 2009 tot 2017 voorzitter geweest van de Raad van Toezicht van de Conrisq Groep. Mijn partner en ik hebben drie kinderen, waarvan er één elders studeert; de tweeling van 17 woont nog bij ons in Venlo."
De afgelopen maanden heeft Monique gebruikt om Dichterbij goed te leren kennen. Te merken is dat ze zich er al helemaal thuis voelt. "Wat mij direct opviel, is dat het een fijne organisatie is met warme mensen die graag samen willen werken. Iedereen is gemotiveerd. Tegelijk is het werk ook zwaar, omdat er druk staat op kosten en we hier en daar te maken hebben met een hoog ziekteverzuim. Binnenkort gaat een grote groep werknemers met pensioen. Daardoor verlies je dus ook een stuk ervaring. Gelukkig hebben we de afgelopen jaren veel enthousiaste nieuwe jonge collega's mogen begroeten. Ik zie het als onze taak ervoor te zorgen dat zij een fijne werkomgeving hebben, zodat we deze mensen behouden." Sinds kort kent Dichterbij een frontoffice: een portaal waarbij mensen direct met hun vragen terecht kunnen, via telefoon of computer. "Dat is een goede ontwikkeling", aldus Monique, "de komende tijd gaan we aan de slag om ook de processen achter de frontoffice sneller en beter te laten verlopen." De visie van Monique is maatwerk: "Samenwerking tussen cliënt, verwant en medewerker, waarbij je steeds met elkaar in dialoog blijft en het beste voor de cliënt gerealiseerd wordt." Ze is trots op Dichterbij. "Maar ik ben er ook echt trots op dat ik dit werk mag doen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant