Grensrechter Wim Toisuta (links) zou volgens SIOL-coach Lucien Roeffen (rechts) zijn uitgescholden voor 'blauwe aap'. (foto: Gerno de Haas)

Juliana Mill-speler Tom Heerbaart ontkent 'racisme'-claim SIOL

Voetbal 2.870 keer gelezen

KATWIJK | De wedstrijd tussen Juliana Mill en SIOL in Katwijk eindigde vanmiddag in een 2-2 gelijkspel. Weinig bijzonder. Toch deed het duel de nodige stof opwaaien. Volgens SIOL-trainer Lucien Roeffen zou grensrechter Wim Toisuta van de Katwijkers door Juliana-speler Tom Heerbaart zijn uitgescholden voor 'blauwe aap'. Heerbaart zelf ontkent.

"Er werd over en weer gescholden, maar ik ontken dat ik die scheidsrechter heb uitgemaakt voor blauwe aap", zegt Heerbaart. "Later heb ik wel mijn excuses aangeboden voor het geval dat hij zich beledigd heeft gevoeld over wat ik wel geroepen heb." Roeffen noemt de reactie van Heerbaart 'echt heel zielig'. "Want ik heb het zelf gehoord. Met welke leugen wil hij weg komen? Geef het gewoon toe en maak je excuses."
Het incident werd niet waargenomen door de scheidsrechter. Het incident deed zich kort voor de rust voor. De wedstrijd is in de tweede helft gewoon uitgespeeld.