Hapse Boys won bij Toxandria. (foto: Jeff Meijs/Voetbal-shoot.nl)

4H: Hapse Boys en Estria blijven winnen, FC Uden loopt punt in op HBV

Voetbal 1.274 keer gelezen

Hapse Boys is weer een stap dichter bij het kampioenschap in de vierde klasse H. De koploper versloeg Toxandria met 2-4. Estria, dat het op de slotdag van het seizoen opneemt tegen de Boys, versloeg DSV met 3-1 en blijft op drie punten. Door die uitslag en de eigen winst (4-1) tegen Achates heeft Festilent de beste papieren in de derde periode. Onderin liep FC Uden een puntje in op HBV, maar het gat tussen beide ploegen is nog steeds drie punten in het voordeel van de Beersenaren.

Hapse Boys kende de nodige moeite met Toxandria, maar stelde de overwinning in de tweede helft zeker. Joost van de Groes, Emiel Jans (2x) en Tom Meijer waren trefzeker namens de gasten. Jeroen van Raaij en een eigen doelpunt van de Hapse doelman zorgden voor de Toxandria-goals. "Een prima overwinning. Op naar de volgende finale", aldus Kuijpers.
Estria kende eveneens een gemakkelijke middag. In Escharen bogen Moos van der Bijl, Jaimy van Eck en Roel van de Bogaard een vroege achterstand om in een 3-1 overwinning voor de equipe van coach Ivo Rossen.

Festilent 'leider' derde periode
Festilent heeft de beste papieren voor de derde periodetitel dankzij een 4-1 overwinning op Achates. De Zeelandse goals kwamen op naam van Joeri Cuppen (2x), Niels van den Brand en Jelle van den Heuvel. JP ten Haaf maakte het tegendoelpunt. Festilent staat in de periodestand nu derde met 14 punten, een puntje meer dan DSV (vierde). Estria (1e) en Hapse Boys (2e) zijn al in het bezit van een periodetitel.
Ook SIOL en Juliana Mill strijden nog om de periodetitel. Beide ploegen speelden met 2-2 tegen elkaar gelijk. Djavano Amunupunnjo en Bassim Sayeb brachten na de 0-1 van Justin Jacops de Katwijkse ploeg een 2-1 voorsprong. Berry van Krijl maakte vijf minuten voor tijd gelijk.

FC Uden nadert HBV
In de strijd tegen directe degradatie is FC Uden een punt ingelopen op HBV na een 2-2 gelijkspel bij Achilles. In Reek leek de ploeg van coach Toon Bongers lang op weg naar de winst (0-2) door goals van Rayn Janga en Brayn van Schalk. In het laatste kwartier scoorde Achilles nog tweemaal tegen via Rob van de Wijst en een kopbal van Bart Vissers in de laatste minuut. HBV verloor met 0-2 van Gassel. Niels Paters en Cas van Houtum waren in deze derby trefzeker voor de oranjehemden.