Nijnsel.
Nijnsel.

4I: Nijnsel officieus kampioen na knotsgekke slotfase, Herpinia in grote problemen, bijzondere goal bij NLC'03

Voetbal 272 keer gelezen

Nijnsel heeft volgende week aan een punt tegen Nulandia genoeg om de titel in de vierde klasse I te pakken. DVG volgt na de 5-1 winst op Cito op 6 punten. Onderin zijn er grote problemen voor hekkensluiter Ravenstein, maar ook voor Herpinia. Beide ploegen gaan de komende twee weken uitmaken wie er degradeert.

Nijnsel was vandaag met 1-0 te sterk voor Avesteyn. "Een dikverdiende overwinning", aldus Nijnsel-trainer Tim de Wert. "Vanaf de eerste minuut waren we de bovenliggende partij. Avesteyn had niet de intentie om echt te voetballen." In de eerste helft waren er weinig kansen voor beide ploegen. In de tweede helft werd Avesteyn teruggedrongen. "We kregen 3 100 procent kansen, maar de bal wilde er niet in. Tot in de 93ste minuut toen Stefan Hulsen met een geweldige stift de 1-0 maakte." Een opmerkelijk moment na de 1-0 was dat Avesteyn snel aftrapte en direct de 1-1 maakte. De gemoederen liepen hoog op en de scheidsrechter legde de wedstrijd stil. Hij belde de KNVB voor de exacte regelgeving. Uiteindelijk werd het doelpunt afgekeurd." Avesteyn-trainer Hugo van de Sande geeft aan dat zijn ploeg zich gaat richten op de nacompetitie. "We gingen voor een overwinning maar hebben niets gecreëerd tegen een zeer degelijk Nijnsel. Helaas scoren ze dan nog in blessuretijd de 1-0." 

Vorstenbossche Boys - Herpinia 2-0
Herpinia komt door de vele blessures momenteel kwaliteit tekort. Dat werd vandaag ook weer pijnlijk duidelijk op bezoek bij Vorstenbossche Boys: 2-0. Herpinia kan daardoor rechtstreekse handhaving vrijwel zeker vergeten en vecht met Ravenstein om niet direct te degraderen.
Herpinia begon aardig aan de wedstrijd, al was de eerste kans voor de thuisploeg. Herpinia-invaldoelman Juliën van Hinthum bracht redding. Na een kwartier waren de Herpenaren dicht bij de 0-1. De vrije trap van Mark van der Velden belandde op de binnenkant van de paal. Ook Luuk Rosmalen en Beau van Dieten kwamen niet tot scoren. Vijf minuten voor rust was het Vorstenbossche Boys dat op voorsprong kwam door een schot van Van Heeswijk. De thuisploeg liet Herpinia in de tweede helft komen, maar de gasten kwamen sporadisch in de buurt van het doel. Lang bleef de 1-0 op het scorebord staan, maar in de 78ste minuut viel de 2-0. Rick Dortmans maakte 'm, al stond hij volgens Herpinia in buitenspelpositie. De zorgen voor de Herpenaren nemen toe. Een goed resultaat volgende week tegen Cito is een vereiste.

Nulandia - Boskant 3-1
Nulandia is zeker van de nacompetitie en wil de komende twee weken in vorm blijven voor dit 'toetje van de competitie'. Dankzij goals van Rens Rovers, Tom van de Ven en Teun van de Donk namen de Nulanders een 3-0 voorsprong, waarna Boskant de eretreffer maakte. Nulandia-trainer Marc van Delft: "Het was niet onze beste wedstrijd maar toch genoeg voor de zege. Hopelijk kunnen we de competitie een heel mooi einde gaan geven."

SCMH - Ravenstein 3-3
Ravenstein pakte vandaag op bezoek bij SCMH een punt. Na 87 minuten stond het nog 3-1 voor de ploeg uit Mariaheide. "Het gevoel is goed. Ik ben trots op de strijd die onze jongens hebben geleverd. Grote uitblinker aan onze kant was Koen Gunsing. Onpasseerbaar, een rots in de branding. Op naar WEC. Dan gaan we voor een driepunter." Doelpuntenmakers bij Ravenstein waren Ruben de Jong (2) en Bram Beerens.

WEC - NLC'03 1-1
NLC'03-trainer René van der Putten was na afloop van het duel met WEC boos. "Wat we vandaag meemaakten, is nog nooit eerder vertoond. We kregen een penalty tegen terwijl onze keeper de bal klemvast had in het vijfmetergebied en de tegenstander een aanvallende overtreding maakte. Zelfs supporters en de trainer van de tegenstander vroegen zich af waarom de penalty gegeven werd." Mark Smits benutte het buitenkansje. Het antwoord van NLC'03 kwam vlak voor tijd. "We hebben de tweede helft gedomineerd en krijgen met een punt twee punten te weinig. In de tweede helft is WEC niet meer over de helft geweest. Als je dan pas drie minuten voor tijd de gelijkmaker maakt, moet je tevreden zijn. Maar overall overheerst de teleurstelling." 

Boxtel - SDDL 1-2
SDDL gaat samen met WEC uitmaken wie er vijfde wordt in de vierde klasse I. Vandaag pakten de Demenaren drie punten door Boxtel met 1-2 te verslaan. Bjorn Rikken en Jeroen Zeegers scoorden namens de bezoekers. Trainer Antwan van Rijn: "Een terechte overwinning van het collectief met als uitblinkers Frank Firing en Frenk Zeegers."

Vierde klasse I:
Nijnsel - Avesteyn 1-0
Vorstenbossche Boys - Herpinia 2-0
WEC - NLC'03 1-1
DVG - Cito 5-1
Nulandia - Boskant 3-1
SCMH - Ravenstein 3-3
Boxtel - SDDL 1-2

1. Nijnsel 24-60
2. DVG 24-54
3. Avesteyn 24-53
4. Nulandia 24-49
5. SCMH 24-35
6. SDDL 24-33
7. WEC 24-28
8. Boxtel 24-27
9. NLC'03 24-26
10. Boskant 24-24
11. Cito 24-23
12. Vorstenbossche Boys 24-23
13. Herpinia 24-19
14. Ravenstein 24-17

Nijnsel - Nulandia
Cito - Herpinia
NLC'03 - Boxtel
SDDL - DVG
Avesteyn - SCMH
Boskant - Vorstenbossche Boys
Ravenstein – WEC
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant