Astrantia beleefde een opmerkelijke comeback tegen Holthees. (foto: Marieke Lemmen)

5F: VIOS'38 verspeelt koppositie aan SCV'58, opmerkelijke comeback Astrantia

Voetbal 681 keer gelezen

VIOS'38 heeft, met nog twee speelronden te gaan, de koppositie in de vijfde klasse F verspeeld aan SCV'58. De Beugenaren speelden met 1-1 gelijk bij Elsendorp, terwijl SCV'58 geen fout maakte tegen Merselo (3-0). Ook GVV'57 en De Zwaluw kwamen tot winst. In Middelaar beleefde Astrantia een opmerkelijke comeback door een 0-4 achterstand goed te maken tegen Holthees-Smakt: 4-4.

Pascal van Thiel (2) en Sam Stobelaar maakten het verschil voor SCV'58, dat weer aan kop gaat door het puntverlies van VIOS'38 in Elsendorp. Dennis Jenniskens voorkwam een nederlaag voor de ploeg van trainer Michel Jansen, voor wie het 1-1 gelijkspel toch als een nederlaag zal aanvoelen.
In de subtop pakte GVV'57 (4-2 tegen HRC'27) drie punten door goals van Aldair Rodrigues, Lamin Barrow, Jochem van Tienen en Pepijn van Delden. "We hebben verzaakt om de score te vergroten en op een gegeven moment werden we te slordig in het verdedigende stuk", aldus Ashley Bonnikhorst van GVV'57. De Zwaluw blijft op twee punten van de Gravenaars door een 2-1 overwinning op Sambeek. Harm Thielen en Stan Geurts scoorden namens de Oeffeltenaren, die Stijn Janssen dankten voor de zege. De doelman stopte in de laatste minuut een penalty van Jan Roelofs, die eerder vanaf de stip nog wel voor de 1-1 had gezorgd.

Opmerkelijke comeback
Astrantia leek thuis tegen Holthees-Smakt tegen een kansloze nederlaag aan te lopen. De gasten leidden na 70 minuten met 0-4. Een trefzekere kopbal van Bram Goossens leidde een heus slotoffensie in. Dennis Simons maakte in een tijdbestek van twee minuten de 2-4 (solo) en 3-4 (intikker), waarna Hans Kroon de comeback compleet maakte: 4-4.
DSWH'18, dat afgelopen week in John van Geenen een nieuwe trainer presenteerde, kwam thuis tegen Menos niet verder dan 1-1. Job van der Straaten was vanaf elf meter trefzeker voor de fusieclub. Door het gelijkspel deed Menos de rode lantaarn over aan SVS.