Wie geef jij op voor de Sport- en Cultuurprijs?
Wie geef jij op voor de Sport- en Cultuurprijs?

Nomineer kandidaten voor Sportprijs en Cultuurprijs

Algemeen 211 keer gelezen

CUIJK | Wie blinken uit in wat ze doen en verdienen het daarom om de Sportprijs of de Cultuurprijs van de gemeente Cuijk te winnen? De inwoners van de gemeente Cuijk kunnen tot en met 15 juni aanstaande hun kandidaten voor de beide prijzen aandragen via www.cuijkdoet.nl/uitblinkers. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de eerste Avond van de Uitblinkers op zaterdag 2 november in Schouwburg Cuijk.

Op zaterdag 2 november worden tijdens de Avond van de Uitblinkers drie tot maximaal vijf sporters en cultuurbeoefenaren extra in het zonnetje gezet. Een van hen wint de Sportprijs, een ander gaat met de Cultuurprijs naar huis. Wie dat zijn, wordt straks mede bepaald door de inwoners van Cuijk. Zij kunnen nu ook al invloed uitoefenen op de nominaties voor de beide prijzen. Tot en met 15 juni kunnen kandidaten voor de Sportprijs en de Cultuurprijs worden aangedragen via www.cuijkdoet.nl/uitblinkers. Een jury maakt vervolgens een selectie van kandidaten.
In het verleden reikte het gemeentebestuur van Cuijk jaarlijks een Sportprijs en een Cultuurprijs uit. De uitreiking van de twee prijzen is nu in een nieuw jasje gestoken. Zo gaat het niet langer om prestaties die in een bepaald jaar zijn geleverd, maar is 'aantoonbaar onderscheidende prestaties' het criterium geworden. Verder is de uitreiking van de Sportprijs en de Cultuurprijs onderdeel geworden van een breder programma: de Avond van de Uitblinkers.

De Avond van de Uitblinkers biedt een uitdagend en inspirerend programma. Met sprekers die vertellen over hun carrière en wat ze hebben moeten doen om een uitblinker te worden. Met aantrekkelijke workshops waar de bezoekers hun eigen talenten kunnen ontdekken. En met boeiende demonstraties van Cuijkenaren die al opvallende prestaties hebben geleverd. In de komende maanden wordt het programma van de Avond van de Uitblinkers verder vormgegeven. Meer info op www.cuijkdoet.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant