Afbeelding
.

Koninklijke Onderscheiding voor Annie Litjes

Algemeen 525 keer gelezen

GRAVE | De Graafse burgemeester Roolvink heeft woensdag 15 maart een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan Annie Litjes. Ze is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Dat deed hij tijdens de receptie ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan van de Senioren KBO Grave.

Mevrouw Litjes zet zich sinds 2006 in voor het kerkelijk leven in Grave. Zij maakt deel uit van het receptieteam van het parochiecentrum in Grave van de H. Elisabeth. Als lid van het receptieteam is mevrouw Litjes wekelijks op een werkdag aanwezig op het parochiecentrum in Grave. Bij het parochiecentrum kunnen parochianen langskomen om vragen te stellen, een praatje te maken, een afspraak te maken met het bestuur of de pastoor, of misintenties opgeven. Ook is het parochiecentrum telefonisch bereikbaar. Als gastvrouw is mevrouw Litjes verantwoordelijk om dit alles in goede banen te leiden en met belanghebbenden af te stemmen. Dit verzorgt zij al jaren naar tevredenheid en met grote toewijding. Daarnaast is mevrouw Litjes bezorger van de OEB, Ons Elisabeth Blad. Dit parochieblad verschijnt een aantal keren per jaar en wordt in een bijlage van 3.500 stuks binnen de gemeente bezorgd bij ingeschreven parochianen door vrijwilligers. Mevrouw Litjes heeft een eigen wijk en brengt elke keer trouw deze bladen rond. Beide taken die mevrouw Litjes uitvoert hebben, als het ware, betrekking op het doorgeven van ontwikkelingen en communicatie binnen de parochie. Een parochie kan zonder vrijwilligers als mevrouw Litjes niet goed functioneren.
Ook zijn mantelzorgtaken mevrouw Litjes niet vreemd. Zij heeft jarenlang gezorgd voor de kinderen van haar broer na het overlijden van haar schoonzus. Iedereen kan en kon altijd een beroep op haar doen, ze zegt zelden nee.

Voor de KBO Grave is zij al vanaf 2002 met grote gedrevenheid actief. Eerst als 'gewone vrijwilliger' en vanaf 2005 als bestuurslid. Zij steekt hier heel veel tijd in. Zij toont een grote betrokkenheid en verantwoordelijkheid. Altijd een vriendelijke en positieve instelling voor deze club. Zij denkt mee, inspireert, motiveert andere leden en pakt mee aan bij vernieuwingen. Zij heeft een groot organisatietalent en is hierdoor een grote steun voor haar mede collega bestuursleden en -vrijwilligers. Zij heeft goede contactuele eigenschappen en komt op voor de belangen van de vereniging. Zij schroomt niet om een tandje bij te zetten. Zij besteedt vrijwel iedere middag in de werkweek voor de ouderenbond. Daarnaast zet ze zich in om voorbereidingen te treffen zoals boodschappen voor de Bingo en andere materialen die nodig zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant