Onderwijs On Stage
Onderwijs On Stage Foto: John Smits

Eerste editie van Land van Cuijk Maasduinen On Stage succes!

Algemeen 613 keer gelezen

CUIJK | Ruim 900 Vmbo leerlingen uit het Land van Cuijk en Maasduinen hebben op 16 mei met zo'n 250 beroepsbeoefenaars gesproken in het Inspyrium in Cuijk.

Jacco Vonhof, voorzitter van MKB Nederland, verwelkomde de beroepsbeoefenaren en verrichtte daarna samen met burgemeester Walraven van Mill met een luide gongslag de feestelijke opening van de eerste leerlingronde van On Stage. De leerlingen werden met luid applaus onthaald  op de rode loper om vervolgens op zoek te gaan naar hun droomberoep. Ook de twee volgende rondes werden geopend door burgemeesters en wethouders uit de regio.

Tijdens het Beroepenfeest van On Stage helpen vakmensen scholieren met hun toekomstige beroepskeuze door hen te vertellen wat hun werk inhoudt. Er was een breed scala aan beroepen aanwezig in het Inspyrium, van slager tot huisarts. Er was groot enthousiasme onder de professionals om hun passie voor hun vak te delen met de vmbo leerlingen van het Merletcollege, Metameer en Elzendaalcollege. De leerlingen deden het geweldig. Zij hadden samen met hun docenten en de leerlingtrainers hard gewerkt aan een goede voorbereiding en ze waren nieuwsgierig naar al die mensen uit het bedrijfsleven die enthousiast vertelden over hun beroep en werkdag.

Op 6 juni vindt de Doe dag van On Stage plaats, dan brengen de leerlingen een bezoek aan de professionals met wie ze een match hebben gemaakt. Persoonlijk contact tussen de professionals en leerlingen is de succesfactor van het project.

Onderwijs On Stage
Onderwijs On Stage
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant