Marco Reijnen en Esther Faasen in hun zaak Soulutions Pastry & Desserts in Cuijk. (foto en tekst: Aileen van Tilburg)
Marco Reijnen en Esther Faasen in hun zaak Soulutions Pastry & Desserts in Cuijk. (foto en tekst: Aileen van Tilburg)

Awardwinnende bakkers stelen show in Cuijk

Zakelijk 764 keer gelezen

CUIJK | Marco Reijnen en Esther Faasen van Soulutions Pastry & Desserts hebben bakken tot kunst verheven. Hun zaak aan de Molenstraat in Cuijk verkopen zij prachtige bonbons, verrukkelijke taartjes, bijzondere desserts en heerlijk rustiek brood. De zaak is uniek in de regio. "Er hangt een muffig imago rond het bakkersvak. Wij willen voorlopers zijn; blijven experimenteren met smaken en structuren. Bakken met een moderne twist."

En dat lukt! Klanten die al eens bij Soulutions Pastry & Desserts zijn geweest, komen terug. Voor de heerlijke, bijzondere smaken en creaties zoals een bonbon met basilicum erin verwerkt. "Populair zijn onze truffels en appeltaart. Daar hebben we hele goede reacties op mogen ontvangen", vertel Marco. "Smaken moeten 'rollen in de mond'. Daarmee bedoel ik dat de smaken en structuren gelaagd en verrassend moeten zijn."
De twee zakenpartners leerden elkaar kennen op de vakschool waar ze beiden les gaven. "Het klikte meteen", vertelt Esther. "We hebben dezelfde visie: altijd blijven vernieuwen." In februari van dit jaar opende ze hun zaak aan de Molenstraat.

Dutch Pastry Award
Ook bij vakgenoten blijft het talent van Esther en Marco niet onopgemerkt. In 2018 deden ze afzonderlijk mee aan de Dutch Pastry Award. Marco won de motivatieprijs en Esther werd de grote winnaar én nam ook nog de publieksprijs mee naar huis.
Klanten kunnen bij Soulutions Pastry & Desserts terecht voor heerlijke taarten, bonbons, desserts en cadeaus (creaties kunnen ook naar wens gemaakt worden!). Ook wordt er brood verkocht. "Tegenwoordig is brood bijna een transportmiddel voor beleg geworden", vindt Esther. "Hier niet. Ons brood moet zo lekker zijn, dat beleg niet nodig is." Marco vult aan: "We hebben er daarom smaken aan toegevoegd zoals peper, kaas, maar we werken ook aan een aspergesmaak."

Workshops
Wil jij leren hoe je een bonbon maakt? Of een heerlijk brood? Volg dan een workshop bij Soulutions Pastry & Desserts. De workshops zijn ook uitermate geschikt voor restaurants die meer aandacht aan desserts willen geven. Ook met minder ervaren bakkers weten Marco en Esther wel raad. Met hun jarenlange onderwijservaring kunnen ze voor elke doelgroep een geschikte en leuke les verzorgen. "Bedrijfs-, familie- of vriendenuitjes zijn hier ook welkom!"

Meer informatie
Meer info:
www.pastry-soulutions.com en de Facebook- en Instagrampagina. (info@pastry-soulutions.com / 0485-785144).
De zaak aan Molenstraat 36 in Cuijk is dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.30 uur geopend en op zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant