Renée Wijnhoven en Wieke Vrijhoef.
Renée Wijnhoven en Wieke Vrijhoef.

"Iedereen voelt zich thuis in De Weijer"

Algemeen 373 keer gelezen

BOXMEER | Theater De Weijer in Boxmeer pakt uit! De kaartjes voor het 'grootste programma tot nu toe' vliegen de deur uit. Zo zijn Guido Weijers, Henry van Loon en Veldhuis en Kemper al uitverkocht… Wieke Vrijhoef en Renée Wijnhoven, die verantwoordelijk zijn voor de komst van al die klinkende namen, delen hun favorieten.

"Nico Dijkshoorn kan elke avond in een grote Schouwburg spelen, maar hij gaf vorig jaar aan dat hij terug wilde komen naar ons knusse Muziekcafé. Sterker nog: hij vertelde op de Vlaamse radio hoe fijn het hier was", vertelt muziekprogrammeur Renée Wijnhoven.

Geliefd
Theaterdirecteur Wieke Vrijhoef vult aan: "Artiesten voelen zich hier thuis. Zo belde cabaretier Nabil zelf op om te vragen of hij weer mocht komen; dat had hij het publiek tenslotte beloofd. Een ander mooi voorbeeld is cabaretier René van Meurs. Zijn booker twijfelde. Omdat ik wist dat hij hier graag speelt, vroeg ik aan haar of ze het bij René zelf wilde navragen. Op 31 oktober staat-ie dus gewoon in ons theater."

Niet alleen de artiesten, maar ook de bezoekers – die uit de wijde omtrek van Boxmeer komen - voelen zich thuis in De Weijer. Dat begint al op jonge leeftijd. "Dit jaar hebben we negen voorstellingen voor kinderen. Nijntje ging vanaf dag één zo hard, dat we meteen een extra datum hebben gepland", aldus Vrijhoef.

De donderdagavonden – die allemaal vol gepland zijn - geven mooi weer hoe divers het theater is "Muziek, film, cabaret – je kunt je steeds weer laten verrassen", aldus Wijnhoven.

Verrassingen
Zo'n verrassing belooft bijvoorbeeld de Canto Ostinato van pianist Jeroen van Veen te worden. "Tijdens dit concert lig je op een matje", vertelt Vrijhoef. "Dat is echt een unieke ervaring, die je nu voor het eerst in Boxmeer kunt beleven. Als ik verder aan verrassingen denk, dan denk ik aan het razend spannende toneelstuk Een Heilige Avond met Peter Bolhuis en Yvonne van den Hurk. Maar ook aan Rock Me Baby met live muziek, vloeistofprojecties en poppenspel."

Voor Wijnhoven springt de Amerikaanse Michelle Davis eruit. "Zij speelt overal ter wereld de zalen plat én op 23 augustus staat ze gewoon in ons buitentheater. Wat voor weer het is, maakt niet uit: zij krijgt het publiek zelfs in de stromende regen aan het dansen. Verder mag je Judy Blank niet missen; die ligt op koers om de wereld te veroveren met haar bluesy americanaliedjes. En ook het cello-piano concert, waarbij je aansluitend aan de masterclass kunt deelnemen, is voor muzikanten natuurlijk ook een buitenkans. En zo kan ik nog wel even doorgaan; in ons programmaboekje vind je alleen maar aanraders."

Voorverkoop

De dames hebben tot slot nog één advies. "Bestel je theaterkaartjes nog deze maand. In de voorverkoop – die nog tot eind mei duurt – krijg je namelijk De Weijer-tegoedbonnen als je meerdere voorstellingen reserveert."

Meer informatie? Loop binnen bij De Weijer aan De Raetsingel in Boxmeer, bel 0485-574919 of bezoek www.deweijer.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant