Sportpark De Groenendijkse Kampen van JVC Cuijk.
Sportpark De Groenendijkse Kampen van JVC Cuijk.

Zaterdagteam JVC Cuijk wacht degradatiekraker: belang tweeledig

Voetbal 531 keer gelezen

CUIJK | De zaterdagvoetballers van JVC Cuijk maken zich op voor een heuse degradatiekraker in de derde klasse A. De huidige nummer elf speelt zaterdagmiddag thuis tegen Excelsior Zetten, de nummer twaalf. Beide ploegen moeten winnen. Lijfsbehoud kan op twee manieren erg belangrijk zijn voor de Cuijkse vereniging.

De formatie van trainer Dennis Straatman, de laatste weken in redelijke vorm, kan bij winst nog opklimmen naar een veilige plek negen of tien. Bij een gelijkspel of verlies wacht JVC nacompetitie om degradatie naar de vierde klasse te voorkomen. Het gat met Excelsior is twee punten. De gasten uit Zetten hebben zelf ook een overwinning nodig om hekkensluiter AZ 2000 van zich af te houden. De Arnhemmers kunnen JVC qua punten nog achterhalen, maar de Cuijkenaren hebben een beter doelsaldo.

Groot belang
Op welk niveau JVC Cuijk za1 volgend seizoen actief is, kan mogelijk van groot belang zijn voor de Cuijkse vereniging. De leden beslissen maandag 27 mei of zij het zondagelftal gaan terugtrekken uit de Derde Divisie. In dat geval wordt het zaterdagteam het nieuwe vlaggenschip van de club, die in 2017 begon met een zaterdagtak.

Stand derde klasse A, onderin:
9. Redichem 23-22 (-25)
10. UNI VV 23-21 (-16)
11. JVC Cuijk 23-20 (-21)
12. Excelsior Zetten 23-18 (-27)
13. AZ 2000 23-17 (-42)
N.B. Nummers elf en twaalf spelen nacompetitie, nummer 13 degradeert.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant