Hapse Boys is kampioen. (foto: Jeff Meijs)
Hapse Boys is kampioen. (foto: Jeff Meijs)

4H: Hapse Boys kampioen na 'dolle vijf minuten', Festilent pakt periodetitel, FC Uden gedegradeerd

Voetbal 1.748 keer gelezen

Hapse Boys is vanmiddag in een direct duel met naaste concurrent Estria kampioen geworden in de vierde klasse H. Een 'dolle vijf minuten' direct na de thee bezorgde de ploeg van trainer Michel Kuijpers een 2-1 overwinning. Dat was ruim voldoende. "We pakken de titel met een overwinning. Volgens mij zijn wij de terechte kampioen", glunderde Kuijpers. Festilent pakte dankzij een 3-2 overwinning op SES de periodetitel, terwijl FC Uden ondanks winst degradeerde naar de vijfde klasse.

Door Martijn Schwillens

Alle ingrediënten waren vooraf aanwezig voor een heuse kampioenskraker in Escharen. Het traditionele vuurwerk en de drukte langs de kant op sportpark De Kranenhof maakten duidelijk dat het om de knikkers ging. Estria moest winnen om de titel te grijpen en begon ook het felste aan de tweestrijd. De manschappen van speler-coach Ivo Rossen maakten er een fysieke strijd van en begrepen het beste dat de warrig leidende scheidsrechter Hans van Uden gevoelig was voor beïnvloeding door supporters en spelers. De (houdbare?) vrije trap die Roy Hurkens na dik twintig minuten achter doelman Dirk Thijssen schoot, was overigens wel terecht: 1-0. "Ik was er in de rust niet bepaald gerust op", erkende Kuijpers. "Het veld was erg slecht. We hadden te weinig rust aan de bal en de scheidsrechter was een drama. Daar ging Estria een stuk beter mee om."
Estria bleef voor de thee domineren, maar creëerde -net als Hapse Boys- bijna geen kansen. Alleen Hurkens (voorlangs) en Hapsenaar Job Kemperman (kopbal net over) kwamen nog enigszins in de buurt van het vijandelijke doel.

'We gaan hiervan genieten'
De wedstrijd leek zich te ontwikkelen in het voordeel van Estria, maar in een doldwaze vijf minuten na rust kantelde het momentum en stelde Hapse Boys het kampioenschap veilig. Een lage hoekschop werd verlengd door Nicky van der Wijst en verdween via een been van een Estria-speler achter doelman Jan Verstegen. Nauwelijks bekomen van die klap nam Joost van de Groes de bal ineens op de pantoffel en leidde Hapse Boys met 1-2. "Ik denk dat hun keeper de bal alleen maar hoorde", lachte Van de Groes zijn breedste lach na afloop. Met op iedere arm een jonge telg sprak de aanvaller over 'een terechte titel'. "De eerste helft domineerde Estria. Bovendien raakten we gefrustreerd door de scheids, die werkelijk voor alles floot. In de rust hebben we afgesproken vooral ons eigen ding te doen. Dat pakte goed uit, al hadden we geluk bij de 1-1. Die 1-2 was zo bedoeld, ik raakte 'm perfect. Hier gaan we van genieten."
Zijn trainer Michel Kuijpers liet zich onderdompelen in de feestvreugde, maar was na afloop ook opgelucht. "We hebben bijna het hele seizoen bovenaan gestaan, dus dit is terecht. Ik ben ook enorm trots op mijn jongens en blij dat we na een voor mij zwaar seizoen (Kuijpers deed afgelopen jaar ook de cursus UEFA) op deze manier kunnen afsluiten."

Druiven zuur
Voor Estria zijn de druiven zuur na een uitstekende seizoenshelft, maar de roodwitten krijgen een herkansing in de nacompetitie. "We hebben er alles aan gedaan en het leek ook te gaan lukken. Door een hoekschop, die er eigenlijk geen was, en een onoplettendheid achterin stonden we binnen vijf minuten van 1-0 op 1-2. Daarna hebben we geen aanspraak meer kunnen maken om meer, maar ik ben toch erg trots op mijn spelers. Wij zullen er in de nacompetitie weer staan", benadrukte Rossen.

Uitslagen vierde klasse H:
Achilles Reek - Juliana Mill 3-3
Festilent - SES 3-2
HBV - DSV 2-4
FC Uden - Gassel 4-2
SV Milsbeek - Toxandria 3-1
SIOL - Achates 3-1
Estria - Hapse Boys 1-2

Eindstand:
1. Hapse Boys 26-60 (K)
2. Estria 26-57 (NC)
3. SES 26-51 (NC)
4. DSV 26-51
5. Festilent 26-45 (NC)
6. Achilles Reek 26-35
7. Gassel 26-35
8. SIOL 26-34
9. Achates 26-34
10. Juliana Mill 26-34
11. SV Milsbeek 26-32
12. Toxandria 26-23
13. HBV 26-10 (NC)
14. FC Uden 26-10 (D)

Hapse Boys komt gelukkig op 1-1 na een eigen doelpunt. (foto: Jeff Meijs)
Supporters van Hapse Boys vieren de zege. (foto: Jeff Meijs)
Scheidsrechter Hans van Uden stuurt een onsportieve Hapse Boys-fan van het sportpark. (foto: Jeff Meijs)
Vreugde bij de spelers van Hapse Boys. (foto: Jeff Meijs)
Vreugde bij de spelers van Hapse Boys. (foto: Jeff Meijs)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant