VOW was thuis een maatje te groot voor RKVV Keldonk. (foto: Arno Korsten)

5E: Boerdonk bezorgt HVV kampioenschap, VOW pakt laatste nacompetitieticket

Voetbal 185 keer gelezen

VOW heeft vanmiddag het laatste nacompetitieticket in de vijfde klasse E gegrepen door thuis overtuigend te winnen (6-1) van RKVV Keldonk. Odiliapeel had voorafgaand aan de laatste speelronde de beste papieren, maar de equipe van coach Maarten van Stiphout was niet opgewassen tegen HVV Helmond, dat door die 5-1 zege ook het kampioenschap heeft gepakt. Koploper SPV verloor namelijk bij Boerdonk. VCO sloot het seizoen positief af met een verrassend gelijkspel (4-4) tegen nummer drie Rood Wit'62.

Aanvankelijk had VOW nog de nodige moeite met Keldonk, dat al vroeg de leiding nam en pas op slag van rust moet capituleren toen Siep Verweij scoorde. In de tweede helft was er echter geen houden meer aan voor de gasten en liep de ploeg van trainer Jordy van Boxtel uit naar een eclatante 6-1 overwinning. Stan van der Heijden (twee), Pim van Riel (twee) en Bart van den Oever tilden de marge naar vijf. Man-of-the-match werd Mark van de Crommert, die geheel in stijl zijn laatste wedstrijd voor VOW 1 afsloot met een gele kaart. "Na de rust waren we heer en meester en voetbalden we het goed uit", aldus Van Boxtel.

Odiliapeel kan HVV niet stoppen
Odiliapeel had vooraf nog hoop op de nacompetitie, maar wist dat het een moeilijk verhaal zou worden tegen HVV. Dat bleek, want de ploeg die dankzij de KNVB aan het begin van het seizoen een leger selectiespelers van de failliete derdeklasser Oranje Zwart mocht verwelkomen, veegde Odiliapeel van de mat. Het werd 5-1 voor de Helmonders, die door het verrassende verlies van SPV (4-1 bij Boerdonk) daarmee de titel grepen. Rick van Leeuwen maakte de eretreffer voor Odiliapeel, dat het seizoen op plek vijf eindigt.
VCO besloot het seizoen met een knap 4-4 gelijkspel tegen Rood Wit'62, WHV en FC De Rakt deelden de punten: 2-2.

13. HSE 24-2*
* HSE heeft 7 punten in mindering gekregen omdat het tweemaal niet kwam opdagen tegen SPV en in de rust van de wedstrijd tegen VCO vertrok. Die wedstrijd is omgezet in een 3-0 overwinning voor VCO.

Vreugde bij de spelers van VOW na het winnen van de periodetitel. (foto: Arno Korsten)