Nulandia. (Foto: www.nulandia.nl)
Nulandia. (Foto: www.nulandia.nl)

4I: Herpinia naar nacompetitie, Nulandia teleurgesteld na domme rode kaart van aanvoerder

Voetbal 251 keer gelezen

De competitie in de vierde klasse I zit erop. Niet iedereen kan met vakantie, want volgende week starten de nacompetities. Uiteraard is Kliksport erbij!

Herpinia - SDDL 3-3
Een knotsgekke wedstrijd zondagmiddag op De Wilgendaal. De gasten van SDDL namen door Ties klievink, Jordy de Looijer en Jacques de Vocht een 0-3 voorsprong, maar dat bleek niet voldoende voor de overwinning. Via Job van Roosmalen, Beau van Dieten en de pas 17-jarige Nik Arts eindigde het duel in 3-3. Maar aangezien Vorstenbossche Boys geen enkele moeite had met Cito (5-0), wacht toch de nacompetitie voor Herpinia. Het doelsaldo van de Herpenaren is minder dan dat van Cito. 10 juni gaat Herpinia voor handhaving tegen SPV. De Vlierdenaren zijn actief in de vijfde klasse en kunnen dus promoveren.

DVG - Ravenstein 2-0
Ravenstein verloor de laatste wedstrijd in de vierde klasse met 2-0 van DVG. Trainer Lars van Kan: "We hebben prima gespeeld. Met wat meer geluk had er een resultaat ingezeten tegen een leuke ploeg." Van Kan benadrukt nog eens dat hij trots is op zijn ploeg. "De jongens hebben dit seizoen dapper gestreden en een mooie ontwikkeling doorgemaakt. Het was veelzeggend dat die gasten donderdagavond niet van het trainingsveld af te krijgen waren. Ze hebben drie uur lang met elkaar veel plezier gehad op het veld. Een topgroep met veel talent, waar we zeker nog van gaan horen. Het was een genot om met dit team dit seizoen samen te werken. Volgende week gaan we met zijn allen naar Enschede om het seizoen waardig af te sluiten." Vanwege de komende fusie met SDDL is het nog niet duidelijk wat Van Kan volgend seizoen gaat doen.

Nulandia - Avesteyn 1-2
Avesteyn boekte een knappe overwinning op Nulandia en neemt het zondag met vertrouwen op tegen Wilhelmina in de nacompetitie. Trainer Hugo van de Sande: "We moesten door blessures en schorsingen starten met vijf A-junioren in de basis. Deze deden het fantastisch. Twee hiervan maakte ook nog eens hun debuut. We zijn niet echt in gevaar geweest en we hebben genoeg gecreëerd. Voor de toekomst zit het goed bij Avesteyn. Nu zondag thuis tegen Wilhelmina. Dan telt alleen de winst en daar gaan we voor." Nulandia speelt in de nacompetitie uit tegen Vessem. "Onze nederlaag tegen Avesteyn is niet het vervelendste. We verliezen vandaag 1 minuut voor de 1-2 onze aanvoerder Joris Razenberg door een domme rode kaart. Hij is er zelf heel ziek van. Wij ook, want wij missen nu een hele belangrijke en ervaren speler in de nacompetitie."

Boxtel - Boskant 1-1
De laatste competitiewedstrijd voor trainer Mayk van Driel bij Boskant eindigde tegen Boxtel in 1-1. "Dit was een moeizaam seizoen, waarin we ons gelukkig op tijd veilig hebben gespeeld. We gaan op het selectieweekend deze periode mooi afsluiten. Ik ben blij en vooral trots dat ik vier jaar trainer mocht zijn bij Boskant."

SCMH - NLC'03 0-0
Er werd niet gescoord bij SDDL tegen NLC'03, maar de thuisploeg had wellicht meer verdiend dan slechts een punt. NLC'03-trainer René van der Putten: "Er gebeurde niet veel en een gelijkspel gaf de verhoudingen in het eerste uur het beste weer. In de slotfase had SCMH het meeste recht op een overwinning en keerde onze doelman Thomas Fransen een penalty. Wij sluiten af met een goed gevoel. Zes wedstrijden ongeslagen en ons tweede team is vandaag kampioen geworden. Tijd voor een feestje!"

WEC - Nijnsel 1-1
Voor beide ploegen stond er niets meer op het spel. Nijnsel is al de trotse kampioen, terwijl WEC als middenmoter niet meer naar beneden hoefde te kijken. Dankzij een goal van Yoeri Verbakel hield WEC de kampioen op een 1-1 gelijkspel.

Vierde klasse I:
Herpinia - SDDL 3-3
Nulandia - Avesteyn 1-2
SCMH - NLC'03 0-0
DVG - Ravenstein 2-0
WEC - Nijnsel 1-1
Boxtel - Boskant 1-1
Vorstenbossche Boys - Cito 5-0

1. Nijnsel 26-64
2. DVG 26-60
3. Avesteyn 26-57
4. Nulandia 26-49
5. SCMH 26-37
6. SDDL 26-34
7. WEC 26-32
8. Boxtel 26-29
9. NLC'03 26-28
10. Boskant 26-28
11. Vorstenbossche Boys 26-26
12. Cito 26-23
13. Herpinia 26-23
14. Ravenstein 26-17

Herpinia - SDDL. (Foto: Kevin Bens)
Herpinia - SDDL. (Foto: Kevin Bens)
Herpinia - SDDL. (Foto: Kevin Bens)
Herpinia - SDDL. (Foto: Kevin Bens)
Herpinia - SDDL. (Foto: Kevin Bens)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant