Het zaterdagelftal van JVC Cuijk wordt met ingang van het seizoen 2019-2020 het nieuwe standaardteam van de Cuijkse vereniging. (foto: Gerno de Haas)
Het zaterdagelftal van JVC Cuijk wordt met ingang van het seizoen 2019-2020 het nieuwe standaardteam van de Cuijkse vereniging. (foto: Gerno de Haas)

'Hopen dat met deze toekomstkeuze het gevoel van JVC'31 weer terugkeert'

Voetbal 3.537 keer gelezen

CUIJK | De leden van JVC Cuijk zijn maandag in grote meerderheid akkoord gegaan met het stoppen van betalingen aan spelers. Gevolg is dat het zondagselftal wordt teruggetrokken en het zaterdagteam met ingang van het nieuwe seizoen het standaardelftal wordt. "We willen dat mensen over vijf jaar zeggen: JVC heeft in 2019 het juiste besluit genomen", aldus een woordvoerder van de Cuijkse voetbalvereniging.

Door Martijn Schwillens

De keuze van de leden ('in grote meerderheid en binnen een positieve sfeer genomen') staat niet op zichzelf. Vorige maand was namelijk al bekend dat er geen financiën zijn om nog langer op topniveau te blijven spelen. Het bestuur adviseerde hierop de leden om ook niet in te stemmen met Derde Divisie-voetbal zonder betalingen. "Want ook in dat geval heb je nog zeker 50.000 euro nodig. Denk aan een trainer, busvervoer en andere zaken. Er is gezocht naar een sponsor, maar die is er niet gekomen. Bovendien gaf de technische commissie aan dat het bijna onmogelijk zou worden om op korte termijn een selectie samen te stellen die het niveau van de Derde Divisie of Hoofdklasse aan zou kunnen", verduidelijkt een woordvoerder. De Cuijkse vereniging zal het zondagteam terugtrekken. Dit betekent dat het zaterdagteam het nieuwe standaardelftal van JVC wordt. "We hopen dat zij zich via de nacompetitie kunnen handhaven in de derde klasse. Na de zomer krijgen zij er bovendien een paar goede spelers bij. De verwachting is dat JVC zaterdag 1 kan meedoen om promotie naar de tweede klasse."

Leedvermaak
Een doorstart van het zondagselftal, in de vijfde klasse, is geen optie. "Als je een elftal terugtrekt, mag je pas een seizoen later weer instromen. Dus pas in 2020. Dit geniet op dit moment niet onze voorkeur, omdat het zaterdagvoetbal ook volgens de KNVB meer toekomst heeft." De ledenvergadering verliep volgens een woordvoerder 'emotioneel maar in goede sfeer'. "Er zal leedvermaak bij andere clubs zijn, maar we hopen dat met deze keuze voor de toekomst het gevoel van JVC'31 weer zal terugkeren."

Gevolgen
Het is nog onduidelijk of JVC Cuijk in actie gaat komen in de nacompetitie om lijfsbehoud in de Derde Divisie. "Er is al contact geweest met de KNVB, maar nog geen beslissing genomen. Het spreekt voor zich dat er binnen de spelersgroep weinig animo is om nog deze wedstrijden te spelen, want de uitkomst is toch niet meer van belang."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant