EVVC gaat voor klassenbehoud
EVVC gaat voor klassenbehoud Foto: Peter Kuijpers

EVVC, SSS'18 en Constantia starten afvalrace met thuisduel

Voetbal 607 keer gelezen

Het is de laatste kans om nog iets van je seizoen te maken. Klassenbehoud of promotie met slechts één kans. De verliezer is exit de winnaar gaat verder. In het geval SSS'18 naar de eerste klasse waar het team uit Overloon in het seizoen 2016-2017 uit degradeerde. EVVC en Constantia gaan van acquit voor continuering van hun respectievelijke posities in de  tweede- en derde klassen. Waar de meesten de kicks al op zolder gestald hebben, kunnen deze genoemde teams zich opmaken voor nog een pittige zondag(en).  

Door: Peter Kuijpers

EVVC zag zich de laatste competitiedag nog  'van de bak gebeten' bij SSS'18 in Overloon. De ploeg van Ruud Vermeer hield zich ten faveure van Emplina aan haar sportieve plicht en klopte de Vinkelaren met 3-2. Dat is zuur maar het zijn nu eenmaal de feiten en speelt EVVC zondag tegen Helmondia die de periode  in 3C overnamen van kampioen NWC uit Asten. Trainer Stephan Hesemans maakt zich op voor zijn laatste klus in Vinkel: EVVC in de tweede klasse houden. Hesemans: "inderdaad nog een langer verblijf, onverwacht maar toch gebeurd. In ons achterhoofd wisten we dat het kon gebeuren, want we waren een van die vier clubs. Het scenario op de laatste dag was  slecht voor ons, maar we hebben zoals altijd flink gestreden in Overloon. Maar voor deze spelers en club verleng ik mijn verblijf met alle plezier. We zijn ondanks de tegenvaller positief gestemd en zullen er zondag weer staan tegen SC Helmondia. Slechts één wedstrijd dat geeft wel iets extra's aan dit soort wedstrijden. Wij zijn klaar voor deze wedstrijd tegen SC Helmondia."



Koen Verlinden van SSS'18 hier in duel met Roy Verhagen (R) van Erp (Foto Peter Kuijpers)

SSS'18 – Caesar
De ploeg uit Overloon heeft het verlies in Erp een plekje gegeven heet dat dan. Zondag komt Caesar uit Beek (Lbr) naar De Raaij. De tweedeklasser passeerde De Ster alsnog op de ranglijst en reist over een paar dagen af naar Overloon. Trainer Ruud Vermeer is blij met de thuiswedstrijd: " We zijn blij na de resultaten van afgelopen weekend dat we thuis mogen spelen. Dit is voor de vereniging en het team een stuk prettiger. Natuurlijk nog steeds erg jammer dat we geen kampioen zijn geworden, maar daar hebben we simpelweg in periode 3 teveel punten voor laten liggen. We gaan de nacompetitie in zonder verwachtingen en zien wel wat op ons af gaat komen. Vrijdag nog even afwachten voor wat betreft enkele twijfelgevallen qua blessures. Zondag bij tropische temperaturen genieten van de wedstrijd en als groep proberen een ronde verder te komen." De winnaar treft de winnaar van het duel VV Schaesberg – Real Lunet in het pinkersterweekend. De finale is op neutraal terrein op zondag 16 juni.  Bekkerveld neemt in hetzelfde schema het zondag op tegen De Ster en Helvoirt gaat uit naar het Limburgse Sportclub'25

Constantia – GFC'33
Een klasje lager bindt Constantia de strijd aan voor klassenbehoud in 3D. Het treft zondag GFC'33 op Sportpark De Kwik in Wanroij. Het team uit Grubbenvorst nam in 4G de periode over van kampioen FCV Venlo. 'Een verdiende nederlaag voor een lamlendig en ongeïnspireerd GFC'33' meldt de eigen website van de Limburgers over het laatste nietszeggende duel met SV Oostrum. Door die nederlaag miste periodekampioen GFC'33 het voordeel van een thuiswedstrijd en zag zich gepasseerd door Stormvogels dat zelf met 1-3 won bij Heijen en nu thuis mag spelen tegen het Zeelandse Festilent. Trainer Niek Hermans wil zijn vertrek bij Constantia nog graag even uitstellen om zijn laatste klusje  op De Kwik te klaren.


Niek Hermans: 'Positieve resultaten uit laatste wedstrijden"

Eigen kracht
Hermans: "Wij wisten natuurlijk al een tijdje waar wij aan toe waren en daarom had het voor ons ook wel eerder mogen starten. Ik ben wel blij dat wij in de laatste wedstrijden een paar positieve resultaten hebben behaald en dat hierin het spel met en zonder bal ook een goed niveau haalde. Dan ga je toch met meer vertrouwen deze wedstrijden in. Met dat positieve spel tonen wij aan dat we nog steeds iets in deze klasse te betekenen hebben, al is het nu echt aan ons om dit in de nacompetitie te laten zien. Aankomende zondag treffen wij met GFC'33 voor ons een onbekende ploeg. Links en rechts heb ik wel wat info opgedaan, maar ik wil juist vanuit onze eigen kracht en speelwijze uitgaan. Wij hebben ons dit jaar tegen geen enkele ploeg aangepast en zullen dat in de nacompetitie ook zeker niet doen. De spelers willen volgend seizoen graag in de derde klasse actief zijn en ik ben erop gebrand om de club op dit niveau achter te laten." Mooie teksten van Niek Hermans die om 14.30 uur scheidsrechter Van Bree ziet fluiten voor aanvang.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant