Vortum-Mullem wil ook na de fusie van drie gemeenten een stem houden in zaken die het dorp aangaan.
Vortum-Mullem wil ook na de fusie van drie gemeenten een stem houden in zaken die het dorp aangaan. Foto: Aileen van Tilburg

'Belangrijke rol voor dorpsraden in nieuwe gemeente'

Algemeen 364 keer gelezen

VORTUM-MULLEM | De cohesie tussen dorpsraden moet overeind blijven als de gemeenten Boxmeer, Sint Anthonis en Cuijk per 1 januari 2022 worden samengevoegd. Die wens spreekt dorpsraadvoorzitter Peter van Bree van de Dorpsraad Vortum uit.

Tijdens een bijeenkomst die de drie gemeenten organiseerden over de toekomst van het dorp binnen de nieuwe gemeente zei Van Bree 'dat de nieuwe gemeente het respect van de dorpen moet winnen'. "Wij zijn op dit moment een serieuze gesprekspartner voor de gemeente Boxmeer. Wij voelen ons gehoord als wij zorgen of wensen hebben en worden geraadpleegd als de gemeente plannen heeft die ons direct raken. Ook hebben wij regelmatig overleg met andere wijk- en dorpsraden, zodat we weten wat er elders in deze gemeente speelt of om gezamenlijk een plan van aanpak te bedenken voor zaken die in elk dorp spelen. Onze stem mag straks niet wegvallen in het groter geheel. Over de rol van dorpsraden moet dus goed nagedacht worden", benadrukt hij.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant