VIOS'38 speelt maandag 10 juni in Haps tegen HBV Beers om een plek in de vierde klasse. (foto: Jeff Meijs)
VIOS'38 speelt maandag 10 juni in Haps tegen HBV Beers om een plek in de vierde klasse. (foto: Jeff Meijs)

Nacompetitiefinale HBV-VIOS'38: 'Hebben 200% vertrouwen in een goede afloop'

Voetbal 871 keer gelezen

BOXMEER | VIOS'38 en HBV Beers spelen op maandag 10 juni tegen elkaar de finale van de nacompetitie om een plek in de vierde klasse. De trainers Michel Janssen (VIOS'38) en Robert van Mierlo (HBV) blikken vooruit op het treffen in Haps. "Het is één hele finale, dus de vorm van de dag zal beslissend zijn", weet Van Mierlo. De ontmoeting betekent ook een clash tussen de broers Daan en Peer Klievink.

Door Martijn Schwillens

Voor HBV, dat als voorlaatste eindigde in de vierde klasse H, is het duel met VIOS'38 een herkansing na een teleurstellend verlopen seizoen. "We hebben slechts één keer gewonnen, maar we hebben onze doelstelling bereikt. In januari wisten we hoe we ervoor stonden en hebben we gesteld dat we sowieso boven FC Uden moesten eindige. Dat is gelukt", vertelt Van Mierlo, die zijn ploeg voorafgaand aan het treffen met VIOS'38 vooral plezier ziet hebben. "En dat vind ik knap, want we hebben het hele seizoen te kampen gehad met blessures en regelmatig het deksel op de neus gekregen. We scoren te weinig. Als je zelf de kansen niet maakt, weet je dat je tegenstander dat wel doet. We hebben onszelf regelmatig tekort gedaan." Ondanks de matige vorm van HBV (10 punten in 26 wedstrijden) heeft Van Mierlo 200 procent vertrouwen in een goede afloop. "De kansen zijn 50/50, maar ik vind dat wij gewoon moeten winnen. We werken heel gericht naar deze wedstrijd toe. Volgend seizoen krijgen we er ook de nodige spelers bij, dus voor de ontwikkeling van deze groep zou handhaving erg wenselijk zijn."

'Moet maar eens gebeuren'
VIOS'38 heeft een goed seizoen achter de rug. De ploeg van coach Michel Janssen lag dit seizoen zelfs kort op schema voor de titel in de vijfde klasse F, maar uiteindelijk moesten de Beugenaren genoegen nemen met plek twee. "Een eindklassering waarmee ik prima leven kan", zegt de Groesbeker. "Op een gegeven moment stonden we zesde en wisten we dat we alle inhaalwedstrijden moesten winnen om kampioen te worden. We hebben het laten liggen bij Astrantia en Elsendorp, maar we zijn tevreden, want het seizoen was zwaar. In april moesten we bijna nog een halve competitie spelen."
De laatste keer dat VIOS'38 deelnam aan de nacompetitie, in 2016, werd kansloos verloren van Vorstenbossche Boys. "Soms speel je twee of drie wedstrijden in de nacompetitie. Nu één, alles of niets dus. We hopen uiteraard dat het gaat lukken, want van de mensen bij de club heb ik begrepen dat het laatste feestje alweer wat jaren geleden (VIOS werd in 2014 kampioen van de zesde klasse, red.) is", vertelt Janssen, die een nagenoeg fitte selectie tot zijn beschikking heeft. "Ik mis alleen de langdurig afwezigen. Mijn basisgroep is fit. De spelers die op scherp stonden, heb ik bewust rust gegeven in de laatste competitiewedstrijd tegen De Zwaluw."

'HBV is favoriet'
Volgens Janssen is HBV favoriet. "Zij zijn nu eenmaal de vierdeklasser", zegt Janssen. "Tijdens het seizoen hebben we op een doordeweekse avond een keer tegen ze geoefend. Toen verloren we 2-1, maar we misten toen allebei wat spelers. Een nacompetitiefinale is echt een wedstrijd op zich. We werken er gericht naartoe en gaan uiteraard voor promotie."

Broerentwist
De wedstrijd betekent ook een clash tussen de broers Daan en Peer Klievink, die voorheen samen met hun broer Ties voetbalden bij SDDL. Na hun verhuizing naar respectievelijk Beugen en Beers zijn ze bij VIOS'38 en HBV gaan voetballen. Nu treffen ze elkaar op Tweede Pinksterdag met als inzet lijfsbehoud in dan wel promotie naar de vierde klasse.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant