Afbeelding

Molenstraat in Cuijk moet 'Aangenaam' worden

Centrum 31 keer gelezen
CUIJK - De Molenstraat in Cuijk moet een ‘Aangename Aanloopstraat’ worden. De straat, die veel leegstand kent, was door de gemeente Cuijk aangemeld als pilot voor het gelijknamige project dat Platform 31 is gestart om zogeheten aanloopstraten aan te pakken om bij te dragen aan compactere winkelgebieden, zoals als doelstelling is geformuleerd in de centrumvisie, die 2 februari aan bod komt in de Cuijkse gemeenteraad.

[image=297045]

De Molenstraat is één van negentien straten in Nederland die voor deze pilot is uitgekozen en 'onder handen' wordt genomen door Platform31, dat de focus legt op de actieve aanpak van aanloopstraten als noodzakelijk onderdeel van het compacter maken van kernwinkelgebieden en toekomstbestendige dorpscentra. "De Molenstraat maakt geen direct deel uit van de centrumvisie, maar de straat bevindt zich wel in het Cuijkse centrum en moet in de toekomst een aanloopstraat worden", vertelt wethouder Jos Nielen (CDA). "Op korte termijn wordt een plan van aanpak gepresenteerd."

Drie thema's
Drie thema's staan centraal in de pilot 'Aangename Aanloopstraat'. De eerste is 'Beleid & Visievorming', waar met name gekeken wordt naar de kansen voor retail of juist andere functies. Onder dit beleid valt onder andere het actief verkleinen van het aantal winkels. Andere thema's zijn het verruimen van bestemmingen om andere functies mogelijk te maken (Nielen: 'Denk aan een koffiehoek in een bestaande winkel') en het verplaatsen van ondernemers van de aanloopstraat naar het kernwinkelgebied.
'Aangename Aanloopstraat' is een pilot van Platform 31, Ministerie van BZK, de Rijkdienst voor Cultureel Erfgoed en externe experts.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant