Estria won van MULO. (foto: Matt Gerrits)

Estria haalt overtuigend finale nacompetitie, GFC'33 is tegenstander

Voetbal 548 keer gelezen

ESCHAREN | Estria gaat samen met GFC'33 uitmaken wie zich volgend seizoen derdeklasser mag noemen. De ploeg van scheidend trainer-speler Ivo Rossen versloeg vandaag MULO door een indrukwekkende tweede helft met 4-1 en speelt nu zondag 16 juni de eindstrijd tegen GFC'33.

De wedstrijd zat lange tijd 'op slot'. Estria domineerde, maar MULO toonde zich regelmatig gevaarlijk. De wedstrijd ontbrandde pas na een dik uur spelen toen Jordy Hurkens op aangeven zijn broer Roy de 1-0 binnenschot. Niet veel later verdubbelde Jordy de score. MULO herstelde zich vlot en scoorde tegen. Bij 2-1 voorkwam Jan Verstegen nog een Helmondse gelijkmaker, maar in de slotfase werd het alsnog een ruime overwinning voor de thuisploeg. Rens van Dongen en Roy Hurkens stelden de finaleplaats zeer. GFC'33 uit Grubbenvorst, dat zelf na verlenging won van Stormvogels'28. "Het bleef te lang 0-0. We hadden het onszelf gemakkelijker kunnen maken", aldus Rossen. "Vertrouwen is er altijd, maar in zo'n finale gaat het om de vorm van de dag. In ieder geval gaan we er alles aan doen om er een feest van te maken."