Tom van Dalen (L) en Stephan Hesemans ontmoeten elkaar zondag op Balledonk
Tom van Dalen (L) en Stephan Hesemans ontmoeten elkaar zondag op Balledonk Foto: Peter Kuijpers

Trainers Stephan Hesemans en Tom van Dalen gaan voor laatste 'kunstje'

Voetbal 151 keer gelezen

Zondag op de laatste nacompetitie dag vallen nog veel beslissingen. Wij concentreren ons op het duel EVVC – Volkel met als inzet een verblijf of promotie naar de tweede klasse. Twee ploegen die wel wat vergelijkbare dingen hebben. Onder anderen de trainers die ongeacht het resultaat toch komend seizoen elkaars tegenstander zijn. Stephan Hesemans van EVVC gaat naar WEC waar Tom van Dalen zich meldt bij SCMH. De twee teams spelen naar verwachting weer gezamenlijk in de vierde klasse.

Door: Peter Kuijpers

De weg van EVVC naar Heeswijk liep via  de met pingels gewonnen wedstrijd thuis tegen Helmondia. Het tweede duel was uit bij Liessel waar de Vinkelaren met een 0-1 winst vertrokken. Volkel mocht  dankzij een goede eindklassering twee maal thuis opdraven. Tegen het zwakke HBSV (2-0) en afgelopen zondag, in ondertal en, pas in de verlenging langs Sportclub Irene met 3-1. Voor beiden dus een lang seizoen waar andere feitjes mee gaan spreken dan alleen maar goed voetbal. De accommodatie is overigens door de KNVB aangewezen omdat de twee teams er niet uit kwamen. EVVC wilde graag op gras spelen waar de voorkeur van Volkel naar kunstgras ging. De KNVB koos uiteindelijk voor het gras van voetbalclub Heeswijk.


EVVC is de ploeg met de meeste ervaring zondag

Favoriet
Tom van Dalen is er eerlijk in als het over de veldkeuze gaat: "Wij hadden graag in Nistelrode gevoetbald, precies tussenin en een mooie accommodatie. Maar het is niet anders. De KNVB bepaalde dat het Heeswijk zal zijn. Hier hebben we geen invloed op, dus het is niet anders. Op kleine pijntjes na is het een grote tegenvaller dat Justin Damen een pees bij zijn sleutelbeen heeft afgescheurd. Wij hebben laten zien dat wij met de juiste drive en drang tot veel instaat zijn. EVVC is de favoriet en zij moeten. Wij willen heel graag! Vaak wordt er in beslissingswedstrijden niet goed gevoetbald en zijn de details doorslaggevend. Het binnenkant paal of buitenkant paal principe. Wij kijken er naar uit en willen ons seizoen met een promotie bekronen. Tot zondag allen."



Justin Damen (midden) een gemis voor Volkel (Foto Peter Kuijpers)

Mentale veerkracht
Stephan Hesemans trainer van EVVC kent de kracht van Volkel: "We hebben onze mentale veerkracht getoond in deze nacompetitie. Met veel inzet hebben we de wedstrijden doorstaan. In deze finale zullen we weer mentaal sterk moeten zijn, want Volkel is een goede ploeg die niet voor niets tweede zijn geworden in de competitie. Hopelijk met veel supporters en een mooie sfeer maken we er een mooie dag van voor EVVC."



Wedstrijdformulier van de kampioenswedstrijd destijds in Mill

Theo Peerenboom
Zondag komt er een antwoord op het Volkelse dilemma: wordt het 'levenslang' in de derde klasse omgezet in een promotie naar de tweede klasse ? Op donderdag 8 mei 2014 werd Volkel kampioen door in Mill met 3-1 te winnen van SV Milsbeek.  De magische en inmiddels historische invalbeurt van Theo  Peerenboom die de opgelopen achterstand in de verlenging deed kantelen en Volkel het kampioenschap schonk. Sinds die promotie spelen de Volkelaren alweer vijf jaar in de derde klasse in een 'net niet' rol. Komend weekend kan daar verandering in komen. Of handhaaft EVVC zich in de tweede klasse waar het al jaren in het linkerrijtje eindigde.  Het antwoord ligt zondag op Sportpark Ballendonk waar om 14.30 uur wordt begonnen en  Sander Huijs uit Meterik de scheidsrechter is.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant