Afbeelding
Cuijk Kei Goed

Kom knuffelen met fursuiters en cosplayers

Algemeen 351 keer gelezen

CUIJK | Ruim vijftien verklede figuren, oftewel fursuiters, schitteren zondag 16 juni in het centrum van Cuijk tijdens Cuijk Kei Goed. "We zijn een vriendengroep en doen het vrijwillig. Het is een soort uit de hand gelopen hobby!", lacht Rudolf, die deel uitmaakt van de groep.

De groep trekt er regelmatig op uit om mensen te vermaken. "Soms gaan we gewoon naar een grote stad en lopen we daar rond", legt Rudolf uit. "We doen het ook wel eens voor goede doelen. De reacties zijn gewoon heel erg leuk. Kinderen vinden het interessant, maar ook volwassenen en tieners reageren heel leuk op ons. Er worden op zo'n dag wel honderden selfies gemaakt. Als je een lach op iemands gezicht kan toveren, is dat fantastisch! Daar doen we het voor." Vier jaar geleden ging de vriendengroep van Rudolf voor het eerst naar Cuijk Kei Goed. "Dat was toen nog op eigen initiatief. Ik woon zelf in Cuijk, dus vond het wel leuk om in mijn eigen woonplaats iets te doen. Zo'n groot evenement als Cuijk Kei Goed is daar natuurlijk uitermate goed voor geschikt." De organisatie is zo enthousiast dat ze de groep benaderen om het jaar daarna wéér naar het evenement te laten komen. "Dat doen we natuurlijk graag", zegt Rudolf. De pakken worden speciaal op maat gemaakt. "Iedereen heeft zijn of haar eigen karakter. Dat is vaak een karakter dat past bij je persoonlijkheid. Mensen vergelijken het wel eens met mascottepakken, maar die vergelijking is niet helemaal juist. Onze pakken zijn veel gedetailleerder, mooier en zachter. De makers geven het echt expressie mee." Behalve de spelers zijn er ook diverse 'spotters' acties. Zij zorgen ervoor dat de fursuiters niet in een plas water gaan staan of tegen een paaltje aanbotsen. Daarnaast voorzien ze de verklede figuren van een verkwikkend drankje op z'n tijd, want het kan aardig warm worden in zo'n pak.

Cosplayers
Dit jaar komen er behalve fursuiters ook cosplayers naar Cuijk Kei Goed. "Dat zijn mensen die zich verkleden als bekende figuren uit televisieseries of games", licht Rudolf toe. "Vorig jaar waren ze er voor het eerst bij. Dat vonden ze zo gezellig en leuk dat ze er dit jaar ook weer bij zijn. In totaal zijn er negen cosplayers. Drie actiehelden uit bekende videogames, drie piraten en drie prinsessen." Wil je met een fursuiter of cosplayer op de foto? Kom dan zondag 16 juni naar Cuijk Kei Goed. "We praten in principe niet, maar mensen mogen uiteraard naar ons toe komen en naar ons zwaaien. In tegenstelling tot fursuiters praten cosplayers wel. We geven je graag een knuffel en ook samen op de foto is helemaal geen probleem", besluit Rudolf.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant