De Jeugd 4-daagse in Ottersum vindt plaats vanaf woensdag 26 juni.
De Jeugd 4-daagse in Ottersum vindt plaats vanaf woensdag 26 juni. Foto: Stichting Vakantiewerk Ottersum

Jeugd 4-daagse Ottersum beleeft al 62ste editie

Algemeen 204 keer gelezen

OTTERSUM | De 62ste editie van de Jeugd 4-daagse komt er weer aan. Op woensdag 26, donderdag 27, vrijdag 28 en zaterdag 29 juni wordt deze andermaal gehouden in Ottersum. De organisatie is in handen van Stichting Kindervakantiewerk Ottersum.

Vorig jaar liepen er veel kinderen, soms samen met ouders, opa's en oma's, mee met de Jeugd 4-daagse. "Stapper, onze mascotte, heeft alle wandelaars vier dagen lang aangemoedigd en daarbij de nodige knuffels en high five's uitgedeeld! Ook dit jaar is Stapper weer alle dagen aanwezig", aldus Koen Heijligers van de organisatie.

Snuffelroute
Voor de allerkleinsten is er de 'Snuffelroute' van 2,5 kilometer. De kleinste wandelaars kunnen zo 'snuffelen aan het grote werk'. Uiteraard mogen ze zelf lopen, maar mogen ook mee in buggy's, kinderwagens, bolderkarren et cetera. Ze rusten in het speeltuintje waar elke dag nog iets leuks te doen is. De kabouterborden geven de route aan onderweg. Voor kinderen die al wat verder kunnen lopen kan er gekozen worden uit de afstanden van 5, 10 of zelfs 15 kilometer. De route van 15 kilometer is voor de oudere kinderen een echte uitdaging. "Dus roep al je vrienden bij elkaar en loop gezellig mee", zegt Heijligers.
De wandelaars starten op woensdag, donderdag en vrijdag om 16.45 uur (15 kilometer), 17.15 uur (10 km) of tussen 17.30 en 17.45 uur (5 km) vanaf De Brink in Ottersum. De snuffelroute start om 18.00 uur. Op zaterdag wordt er gestart vanaf 12.15 uur. De kosten aan deelname bedragen 5,00 euro per persoon. Dagelijks krijgen de deelnemers diverse traktaties mee. "Ook dit jaar is het weer mogelijk een sponsorkaart te kopen. Deze kaart kunt u, als ouder, opa of oma enzovoort kopen als u meeloopt. De kaart geeft dan recht op versnaperingen, maar niet op een medaille. Ook als u niet meeloopt, kunt u de kaart kopen om de Jeugd 4-daagse te sponsoren. De kosten voor de sponsorkaart zijn vier euro", legt Heijligers uit.

Grandioze intocht
De vierdaagse zal op zaterdag worden afgesloten met een grandioze intocht, leuk voor groepen met mooie spandoeken. Rond 15.30 uur zullen de wandelaars via de Bredeweg, Wilhelminastraat en Lambertusstraat Ottersum binnenlopen. Daarna gaat de tocht via de Sint Janstraat naar het sportterrein, waar de afsluiting en medailleoverdracht is.
Inschrijven kan vanaf heden bij alle filialen van Arts Bakkers in Ottersum en Gennep en bij De Spar in Milsbeek. Tevens is het mogelijk om op woensdag 26 juni vanaf 16.15 uur bij de start op de Brink in te schrijven. Info: www.kvw-ottersum.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant