De kermis in Boxmeer vindt plaats van vrijdag 28 juni tot en met dinsdag 2 juli.
De kermis in Boxmeer vindt plaats van vrijdag 28 juni tot en met dinsdag 2 juli.

'Boxmeer is inmiddels dé kermis van de regio geworden'

Algemeen 648 keer gelezen

BOXMEER | Nog een paar dagen en dan begint in Boxmeer de traditionele kermis. Van vrijdag 28 juni tot en met dinsdag 2 juli vormen zo'n 35 attracties een kleurrijk lint op het Raadhuisplein, De Raetsingel en het Weijerplein. De Boxmeerse kermis werd onlangs uitgeroepen tot de op één na beste dorpskermis van Nederland. "Het is inmiddels dé kermis van de regio. Daar zijn we ontzettend blij mee en ook trots op", zegt kermiswethouder Willy Hendriks.

De tweede prijs in de categorie 'Middelgrote Kermis' (25 tot 50 attracties) mag volgens voorzitter Atze Lubach-Koers van brancheorganisatie BOVAK als erkenning worden gezien voor de gewaagde koerswijziging vijf jaar geleden om de kermis van augustus te verplaatsen naar eind juni. "Er zijn elk jaar zo'n 1500 tot 1700 kermissen. De beoordelingscommissie (jury) was zeer lovend over de gemeente Boxmeer. Het salonwagenterrein is dichtbij, er is een uitwisseling met de school en er is een uitgebreid randprogramma, met onder meer de prikkelarme kermis en Zilveren Maandag, waarmee duidelijk de verbinding met het dorp wordt gezocht", legt Lubach-Koers de redenen voor de kermisprijs uit.

Plek van ontmoetingen
"De hang naar een stukje nostalgie neemt duidelijk toe. Zondag is echt de ultieme familiedag. De kermis staat in het teken van ontmoetingen. De jeugd komt in eerste instantie voor de attracties, maar hun ouders, opa's en oma's komen hier graag voor alles wat eromheen plaatsvindt. Die vergapen zich bijvoorbeeld graag aan de foto-expositie van de Boxmeerse kermis door de jaren heen", aldus Hendriks.
Kermismeester Antoine Eijkens: "We doen en dragen deze kermis samen met de exploitanten. De kermis is voor ons geen cashcow. We willen kostendekkend draaien en gewoon een leuke kermis hebben. Vijf jaar geleden kregen we nog veel commentaar op de switch naar juni, maar inmiddels is iedereen trots op wat er nu staat in Boxmeer."

Lees meer over de Boxmeerse kermis in de speciale bijlage die dinsdag 25 juni verschijnt bij De Maas Driehoek.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant