Brandweer Boxmeer zoekt extra personeel.
Brandweer Boxmeer zoekt extra personeel.

Brandweer Brabant-Noord post Boxmeer zoekt nieuwe collega's

Algemeen 724 keer gelezen

BOXMEER | Brandweer Brabant-Noord post Boxmeer is op zoek naar nieuwe brandweercollega's woonachtig en werkend in Boxmeer om samen, daar waar nodig, hulp te verlenen aan inwoners, bedrijven, instellingen en iedereen die zich in Boxmeer bevindt. De brandweerpost houdt daarom op dinsdag 25 juni een inloopavond in de brandweerkazerne in Boxmeer.

"Het werken bij de brandweer is goed te combineren met je gewone baan. Zo kun je als brandweer vrijwilliger ook fulltime docent, ict-er, automonteur, huisvrouw/-man of directeur zijn. Als brandweervrijwilliger ben je brandweerprofessional. Je opleiding is gelijk aan die van de beroepsbrandweer. Het verschil met je beroepscollega's is dat zij een dagtaak hebben aan het brandweerwerk. Jij wordt alleen opgeroepen als dat nodig is. Je komt niet alleen in actie bij brand, maar ook bij verkeersongevallen, het redden van dieren, stormschade en tal van andere soorten incidenten", vertelt postcommandant Paul de Kort. "Je maakt deel uit van een team van professionele collega's waarop je kunt bouwen en waarmee je een belangrijke bijdrage levert aan de samenleving. Je maakt omstandigheden mee die niet alledaags zijn. Je werkt samen aan de veiligheid in jouw buurt."

Brandweeropleiding 
De basisopleiding is tijdens avonduren, maar ook overdag te volgen. Naast het theoretische deel doen deelnemers ook veel praktijkervaring op tijdens de wekelijkse oefenavond en de uitrukken. Ook gaan ze jaarlijks één dag oefenen en trainen bij een realistisch oefencentrum. Iedere cursist krijgt tijdens de opleiding een persoonlijke leerwerkplekbegeleider. Wie klaar is met de opleiding, kan bij zijn of haar andere baan ook worden ingezet als BHV'er.

Marktconforme vergoeding 
Brandweerlieden krijgen een vaste jaarvergoeding voor hun werk bij de brandweer. Daarnaast ontvangen zij een specifieke uurvergoeding voor uitrukken, oefeningen en opleidingen. "Wij zorgen ervoor dat je tijdens je brandweerwerk en je opleiding goed verzekerd bent", aldus De Kort.
De open inloopavond is dinsdag 25 juni van 19.30 tot 21.30 uur in de Brandweerkazerne Boxmeer, Frans Halsstraat 2. 
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant