De voorstelling van Pieter van Derks in de Schouwburg Cuijk is in de voorverkoop al uitverkocht.
De voorstelling van Pieter van Derks in de Schouwburg Cuijk is in de voorverkoop al uitverkocht. Foto: Ties van Dooren

Kaartverkoop Schouwburg Cuijk goed van start

Kunst en cultuur 193 keer gelezen

CUIJK | De kaartverkoop voor het nieuwe theaterseizoen van de Schouwburg Cuijk is goed van start gegaan. Inmiddels zijn bijna 19.000 kaarten verkocht (ongeveer 40%), nagenoeg gelijk aan vorig jaar rond deze tijd. Enkele voorstellingen zijn inmiddels al bijna uitverkocht, waaronder de première van Rowwen Hèze en Pieter Derks.

In totaal zijn tijdens de Vroege Vogel Verkoop, die drie dagen duurde, en de eerste avond van de vrije verkoop bijna 10.000 kaarten verkocht. Op de eerste dag van de vrije verkoop bedroeg het aantal verkochte kaarten 29% meer dan vorig jaar. Ook zijn er relatief meer bezoekers uit Cuijk en ook meer jongeren dan andere jaren.

Hoge waardering
De bezoekers waardeerden de voorstellingen in het afgelopen seizoen gemiddeld met een 8,6, net iets hoger dan het programma van vorig seizoen. Ook de dienstverlening bij de schouwburg scoorde maar liefst een 8,5. Vooral de vriendelijke medewerkers en service krijgen veel lof, zo blijkt uit de publieksenquête die bezoekers na een voorstelling kunnen invullen. Het nieuwe theaterseizoen begint in september met een reeks orgelconcerten in de Sint-Martinuskerk en een feestelijke aftrap op woensdag 25 september met The Summer of Love. Een Britse cast neemt het publiek mee naar de zomer van 1967, de tijd van love, peace en happiness.

Uiteenlopend programma
Het programma voor komend seizoen kent weer een aantal grote namen, zoals Frans Bauer, Plien & Bianca, Henry van Loon en de 3JS, maar ook grootse en spectaculaire producties als De Notenkraker van het Ballet van de Staatsopera van Tatarstan, My Land van Recirquel Company Boedapest of Tago door Korean Drum. Meer informatie en tickets via www.schouwburgcuijk.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant