Volkel promoveert naar de tweede klasse KNVB
Volkel promoveert naar de tweede klasse KNVB Foto Peter Kuijpers

Volkel heeft de langste adem in Weert en promoveert naar tweede klasse

Voetbal 387 keer gelezen

WEERT – Een wedstrijd met echt twee verschillende helften qua sterkte. SVN uit Nieuwenhagen (LB) heerste voor rust De voorsprong op slag van rust door sterspeler Vichy Marchena was meer dan verdiend. Na rust een heel ander Volkel dat vanaf de aftrap een-op-een SVN bij de keel greep en de tegenstander geen centimeter ruimte meer gaf. SVN wankelde waar Rick van Hintum en Luuk Riepe Volkel naar de tweede klasse schoten.

Het meeste lawaai kwam in Weert uit Brabant. Veel Volkelaren waren afgereisd naar Sportpark Laarderveld. Bovendien reed er ook nog eens een tot de nok gevulde bus met Volkel supporters richting Weert. De wedstrijd van de twee lucky Losers kende nog behoorlijk wat gekissebis vooraf. SVN wilde persé niet op kunstgras spelen Volkel daarentegen wel. De KNVB had het veto en stelde de wedstrijd vast bij SV Laar. Volkel had behoorlijk wat personele problemen en dan vooral voorin. Daar kwam vorige week spits Justin Damen nog eens bij wat trainer Tom van Dalen ongetwijfeld veel hoofdrimpels heeft gekost. Voorin werd noodgedwongen Thijmen de Ruijter geposteerd die normaliter in de achterste vier speelt als centrale verdediger of flank verdediger. Dat het aan aanvalskracht schortte werd al snel duidelijk en bovendien begon SVN het sterkst.

Buitenspel
Al in de eerste minuut ging een inzet van Vichy Marchena rakelings naast het Volkelse doel. SVN werd sterker en Volkel greep vaak naar de noodrem. Onder anderen Rick van Amsterdam zag het geel nadat hij de vaak ongrijpbare Marchena onreglementair een halt toe moest roepen. Na twintig minuten opnieuw een tegenvaller voor Volkel waar Robin van Cuijk geblesseerd naar de kant moest Jan van der Rijt was zijn vervanger. De enige grote kans voor Volkel voor rust kwam na een vrije trap van Ruud Verstegen, maar in de rebound werd buitenspel geconstateerd. SVN was dicht bij een treffer nadat Tomek Kuijpers de bal alsnog met een reflex via de lat tot corner werkte. De verdiende voorsprong kwam in de 43e minuut. Een afgeslagen bal werd door Marchena knap afgerond.

Kunstgras
Volkel kwam sterk terug in de tweede helft en nam vanaf acquit het initiatief. Bodie Jilesen kwam in het team en bracht snelheid bij Volkel. Bij SVN stroomde de kracht weg. Sterspeler Marchena kreeg maagklachten en verloor zijn scherpte. Trainer Dennis Voorst van SVN had dit voorspeld: "Wij kunnen hooguit een uur op kunstgras voetballen dan is het over. Ik was daar al bang voor en dan nog met deze hitte dat is vragen om problemen." In de 66e minuut kwam Volkel op 1-1. De opgekomen Rick van Hinthum kreeg uit een scrimmage de bal en haalde pardoes uit naar 1-1. Bij SVN knapte er wat en leek er meer aan de hand dan 'het niet kunnen spelen op kunstgras' Volkel werd sterker waar de Limburgers het van de omschakeling moesten hebben. Tien minuten voor tijd viel de beslissende en bejubelde treffer. De maker was flank verdediger Luuk Riepe die raak kegelde. Keeper Jaimy Engelman zag er niet goed uit toen hij de bal onder zich door in het doel liet glippen. Bij Volkel maalde daar niemand om en promoveerde met veel vuurwerk en champagne naar de tweede klasse.

Historisch
Het feest op en rond het veld barstte los. De getrouwen en spelers leken gek te worden van vreugde. Zoveel keren net mis gepakt en vandaag leek het weer fout te gaan, maar nu via een 1-2 zege kon het feest dat zo vaak werd uitgesteld, eindelijk beginnen. De emotie kwam bij sommigen behoorlijk los onder anderen bij Tom van Dalen: "We zijn er zo vaak zo dicht bij geweest en dan nu bij mijn laatste wedstrijd van deze mooie club lukt het ons. Ik ben er stil van." Volkel zien we volgend seizoen terug in de tweede klasse van de KNVB een historisch punt wat vanmiddag in Weert werd gerealiseerd.