Cyril Crutz ontving uit handen van wethouder Willy Hendriks het NOV-keurmerk 'Goed geregeld!'
Cyril Crutz ontving uit handen van wethouder Willy Hendriks het NOV-keurmerk 'Goed geregeld!' Foto: BiblioPlus

BiblioPlus eerste stichtingsbibliotheek van Nederland met NOV-keurmerk

Algemeen 317 keer gelezen

BOXMEER | Bibliotheekorganisatie BiblioPlus heeft als eerste stichtingsbibliotheek van Nederland het NOV-keurmerk ontvangen. Uit handen van de Boxmeerse wethouder Willy Hendriks-Van Haren kreeg directeur-bestuurder Cyril Crutz het NOV-keurmerk 'Goed geregeld!' voor haar vrijwilligersbeleid. "Een mijlpaal voor ons en hopelijk een inspiratie voor collega-bibliotheken", aldus Crutz.

"Onze Bibliotheek heeft vorig jaar haar vrijwilligersbeleid vernieuwd en het behalen van het NOV-keurmerk is een kwaliteitsstempel", zegt Crutz. Het keurmerk wordt uitgegeven door de Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV), de belangenorganisatie voor vrijwilligerswerk in Nederland. Naast BiblioPlus heeft alleen Bibliotheek Den Haag (onderdeel van de gemeentelijke organisatie) het NOV-keurmerk. Voor de vele stichtingsbibliotheken in Nederland heeft BiblioPlus dus de primeur.

Hoge waardering
In het Land van Cuijk en Maasduinen zijn meer dan 450 mensen wekelijks als vrijwilliger voor hun bibliotheek actief. In de bibliotheekvestigingen, maar ook bijvoorbeeld als taalvrijwilliger of voorlezer in taalarme gezinnen. Ook op de 57 bibliotheken op basisscholen zijn veel ouders als vrijwilliger actief. Wethouder Willy Hendriks spreekt, namens het regionaal bestuurlijk overleg, haar waardering uit voor het behalen van het keurmerk. Hendriks: "Vrijwilligers spelen een belangrijke rol in het Bibliotheekwerk en BiblioPlus laat zien dat ze dit goed organiseren. Dit geeft ons als gemeenten een zeker gevoel." Crutz vult aan: "De inzet van vrijwilligers wordt wel eens als verkapte bezuiniging gezien, maar we verankeren de Bibliotheek via onze vrijwilligers ook stevig met de lokale kernen. En nog belangrijker: Je inzetten voor de Bibliotheek is heel dankbaar werk en ook gewoon erg leuk".

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant