Indelingen zijn bekend (Foto's Peter Kuijpers)
Indelingen zijn bekend (Foto's Peter Kuijpers) Foto: Peter Kuijpers
+updates

Veel geschuif met nieuwe indelingen amateurvoetbal

Voetbal 6.481 keer gelezen




De indelingen van de overige teams zijn bekend. Vanmorgen gaf de KNVB het vrij en vielen de eerste appjes op deze redactie al binnen. We peilden een paar trainers in deze regio naar hun mening en kregen ook prompt antwoord. Wat wel opviel, in bijvoorbeeld 3D, dat onder anderen daar de Land van Cuijk clubs allen zijn vertrokken. We nemen ze kort met u door.

Door: Peter Kuijpers

In de eerste klasse C zien we vier nieuwe teams: Erp, FC Eindhoven, NEC, en Unitas'30. Opvallende afwezige is natuurlijk het gedegradeerde Prinses Irene dat naar verluidt behoorlijk wat ingeleverd heeft. TOP was lang in de race om het kampioenschap. Oud-trainer Chris van den Dungen schakelt even terug: "Wat ik precies ga doen is niet nog niet bekend. Zie wel wat er bij de club op me af komt. Wat mij opvalt bij de indeling is dat er geen enkele club uit de hoofdklasse als degradant is bijgekomen. De meeste regioploegen zijn er nog." Ruud Vermeer van SSS'18 verdween met zijn team naar Limburg: "Indeling zoals verwacht. Er zijn bij veel clubs behoorlijk wat mutaties, dus is wat lastig inschatten van de kwaliteiten. Mooie  derby's tegen Venray en Wittenhorst. Verder voor ons een mooie uitdaging om ons te handhaven het komende seizoen. Dat zal niet makkelijk worden, maar daar gaan we voor. Voor alle spelers, maar met name de  jongeren spelers in de selectie een mooi platform om zich verder te ontwikkelen. We hebben er zin in." Erp keerde weer terug naar de eerste klasse. We kregen een app van trainer Jurgen van Wanrooij: "Mooie indeling, wij zijn blij dat we voor een deel niet naar Limburg in moeten. HVCH, Rhode en sv TOP zijn ploegen uit de regio. Er zitten voor ons ook minder bekende tegenstanders bij maar hier liggen ook uitdagingen."



Tweede klasse H:
Vier nieuwelingen: Olympia'18 de sterke kampioen uit 3D, degradant Prinses Irene, SVSSS uit Udenhout werd kampioen in de derde klasse C en tot slot Volkel dat nog laat in juni de promotie pakte in Weert door SVN te kloppen. Trainer Niels Voet die zich als rookie  met Vianen Vooruit zonder veel kruim manifesteerde in deze klasse. Met een vierde plek zag je alleen maar lachende tronies is Vianen: "Mooie competitie met mooie clubs uit de regio. Clubs waar we vorig jaar tegen hebben gespeeld en clubs die we dat jaar daarvoor tegenkwamen Onbekende is SVSSS uit Udenhout. Mooi in de regio spelen, waarvan ik denk dat dit een zware competitie gaat worden." Trainer Michiel Jans begint als trainer bij het gepromoveerde Volkel: "Uitdagende en leuke klasse met mooie verenigingen. Wij gaan er alles aan doen om met Volkel een rol van betekenis te spelen. Heb er zin in om weer te gaan starten." Trainer Johan Vullings begint bij Volharding aan zijn tweede jaar als hoofdtrainer van de club uit Vierlingsbeek: "Eigenlijk wel de indeling zoals we grotendeels verwacht hadden. Alleen SVSSS uit Udenhout is ook voor ons een verrassing. Ik ben tevreden met de indeling en het zorgt meteen voor de eerste Vorfreude op het nieuwe seizoen."


Derde klasse D:
Door velen wel eens de koningsklasse genoemd. Daar kun je het mee eens zijn of niet het was wel vaak vuurwerk in deze afdeling. De kampioen echter, dit afgelopen seizoen, kondigde zich met het machtige Olympia'18  al vroeg aan. Maar liefst zes nieuwe ploegen zien we in deze klasse. BMC (Berlicum)Den Dungen en Nijnsel keert weer terug na het kampioenschap. De Helmondse inbreng in deze klasse, waar MULO Helmond uit verdween, komt met SC Helmondia en RKPVV dat kampioen werd in 4F. En SCG'18 keert weer terug. De laatste keer dat de club in 3D uitkwam was de naam nog Sint Michielsgestel. Na de fusie, die er eindelijk na veel gekonkel dan toch kwam, met SCI uit Halder werd de naam Sportclub Gestel, afgekort SCG'18. Constantia, MULO en Ulysses degradeerde weer terug naar de vierde klasse waar Vitesse'08 werd overgeplaatst naar het Oosten. We zien de ploeg uit Gennep terug in 3D Oost samen met kampioen Hapse Boys en promovendus Estria.


Leuke derby
Trainer Gaby Kuijpers had met FC Schadewijk als nieuwkomer een prima slot van het afgelopen seizoen: "Tja, een paar onbekende erbij misschien is dat wel een keer mooi. Ze kennen ons ook niet tenslotte. En ze wonen volgens mij ook niet té ver van Oss. Dat is net zo prettig." Maarten van Vugt begint bij Margriet aan een totaal nieuwe klus. Wordt daar weer herenigd met aanvaller Joey Schuurman die hij als trainer van O.S.S.'20 ooit naar deze club haalde. Van Vugt: "Moet wel zeggen dat alles nieuw is voor me. Natuurlijk ken ik de clubs uit de regio wel een beetje maar heb niet echt een idee qua sterkte. De clubs uit Helmond ken ik helemaal niet. Vooraf is het altijd lastig inschatten maar we hebben de ambitie om voor de bovenste plekken te gaan spelen, daar moeten we vol voor gaan. Onze eigen selectie is ook helemaal nieuw voor mij, dus daar ga ik me de eerste maanden daar maar eens volledig op focussen." Avanti'31 had in vergelijk met het jaar daarvoor een wat mindere competitie. Dit jaar gaat het team weer vol van acquit voor de prijzen. Trainer Henry van Wanrooy is er kort maar duidelijk over: "Het is een geweldige competitie met hele leuke derby. Het wordt bovendien een spannende competitie waar iedereen van elkaar kan winnen."





Vierde klasse F:
Hier zien we een naamswijziging. Het is de voormalige vierde klasse I Zuid-II waar we welgeteld negen nieuwe teams in vinden. Beter gezegd zijn Avesteyn, Boskant, Boxtel, Nulandia. Vorstenbossche Boys en WEC overgeplaatst naar deze klasse. SCMH is verdwenen naar de vierde klasse H bij Constantia, DSV en Festilent om er maar een paar te noemen. VOW is weer terug in de vierde klasse. Trainer Jordy van Boxtel is content met de indeling: "Ik ben inderdaad blij met de indeling. Altijd leuk om nieuwe en onbekende clubs te treffen, maar ook regionale clubs als WEC, Boskant, Vorstenbossche Boys enzovoorts. De vierde klasse wordt een nieuwe en mooie uitdaging voor mijn jonge groep. Gelukkig zijn we in de breedte zeker sterker geworden; dus een mooie klassering aan de onderkant middenmoot moet haalbaar zijn." Ulysses uit Megen keert in totaal andere wereld terug. De degradant van afgelopen seizoen uit de derde klasse treft nu onder andere Herpinia, NLC'03, Cito, maar ook namen als Teisterbanders, Jan van Arckel en Buren behoren tot de tegenstanders komend seizoen. Stormvogels'28 gaat naar het Oosten en Noord-Limburg met Heijen, en V.V. Achates als dichtstbijzijnde clubs.




Teams uit de vijfde klasse:
De derby Boerdonk – RKVV Keldonk blijft gehandhaafd. Sommigen getrouwen waren bang dat een van de twee richting Helmond zou moeten. Nieuwe trainer bij RKVV Keldonk is Ruud Fleskens: "Ik denk voor ons een mooie indeling. We hoeven niet richting Helmond en hebben nu meer dorpsclubs met derby's. Mooi,  ik kijk er naar uit." De gepokte en gemazelde trainer uit Veghel nam onlangs nog gepast afscheid van bij Vorstenbossche Boys na het duel met FC Den Bosch. Ollandia keert hier weer terug uit Zuid-1 waar FC Uden als degradant aanschuift in deze interessante klasse. HBV degradeerde naar de vijfde klasse en treft daar allemaal teams uit het Oosten wat overigens de competitie er daar niet minder op maakt. Ruwaard zit met DESO in de vijfde klasse C.  Het zijn in die klasse de enige Osse ploegen maar met MOSA'14, Maaskantse Boys, OKSV en SBV toch wel wat lokale derby's. Voor verschillende ploegen loopt de route via het pondje naar de overkant van de Maas.(foto volgt)

Kliksport zal er komend seizoen verslag van doen en ook wij (Leon, Martijn en Peter) kijken er naar uit om u het (sport)nieuws uit deze regio per krant of via kliksport zo actueel mogelijk tot u te brengen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant