De jaarlijkse inzamelactie van taxussnoeisel door de stichting Taxus Taxi beleeft een voorspoedige start.
De jaarlijkse inzamelactie van taxussnoeisel door de stichting Taxus Taxi beleeft een voorspoedige start.

Inzamelactie taxussnoeisel door Taxus Taxi beleeft voorspoedige start

Algemeen 250 keer gelezen

LAND VAN CUIJK | De jaarlijkse inzamelactie van taxussnoeisel door de stichting Taxus Taxi beleeft een voorspoedige start. Sinds de start van de actie op 10 juni is er snoeisel ingezameld voor ruim duizend chemotherapieën.

De éénjarige twijgjes van de groene heester worden gebruikt voor de kankerremmende medicijnen. "De inzameling gaat goed. We komen veel kuilen tegen, zoals geadviseerd, waardoor er minder broei is en de kwaliteit van het snoeisel beter is en blijft", vertelt Werner Toonen, coördinator van Taxus Taxi. Snoeisel is aan te bieden vanaf één volle kruiwagen of een half gevulde Taxus Taxi Tas. De exacte einddatum van de Taxus Taxi Actie 2019 wordt nog gecommuniceerd via de website en sociale media van de stichting. U kunt ook op de hoogte blijven door u aan te melden voor de nieuwsbrief via www.taxustaxi.nl/contact.

Bijdragen zonder taxushaag
Ook zonder taxushaag kan een bijdrage worden geleverd aan de strijd tegen kanker. Simpelweg door anderen te informeren over de inzamelactie. "Breng het onderwerp eens ter sprake tijdens een gesprek met de buurman of als weetje op een verjaardag van de familie", stelt Werner voor. Een ophaalverzoek kan worden ingediend via www.taxustaxi.nl/afspraak. Op de website zijn ook de uitgiftepunten van de Taxus Taxi Tas te vinden.

Taxus Taxi Tas.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant