"Regelmatig organiseren we gezellige activiteiten en gaan begeleiders en bewoners samen op vakantie. Een belangrijke invulling van de zorg die we bieden", aldus Merlijn Trouw.

Bronlaak is op zoek naar getalenteerde collega's

Zakelijk 2.228 keer gelezen

OPLOO | Bronlaak|DeSeizoenen is op zoek naar nieuwe enthousiaste collega's. Momenteel zijn er meerdere interessante vacatures met boeiend werk voor zorgprofessionals. De woon-werkgemeenschap in Oploo, die ruim 70 jaar bestaat, is een actieve wervingscampagne gestart om als toonaangevende zorgorganisatie meer bekendheid te genereren als werkplek, en potentiële medewerkers kennis te laten maken met hun unieke concept. Daarbij denken zij in mogelijkheden en niet in beperkingen.

Bij woon-werkgemeenschap Bronlaak wonen en werken permanent 200 mensen met een beperking op een landgoed in het Brabants Landschap 'de Peel'. Naast de woongelegenheid op het terrein beschikt Bronlaak over buitenhuizen die in en rondom Sint Anthonis te vinden zijn. "Een prachtige werkplek", noemt Merlijn Trouw, algemeen directeur van zorgorganisatie DeSeizoenen waar Bronlaak onderdeel van is, het met een lach. "Niet alleen de omgeving heeft veel te bieden maar ook onze zorgorganisatie. We ondersteunen onze bewoners bij het wonen en werken. Hierbij is regie over eigen leven, op basis van de eigen mogelijkheden, de leidraad. De ontwikkeling, wensen en het welzijn van onze bewoners staan al ruim 70 jaar bij ons voorop." Bij Bronlaak sta je als begeleider bewoners dagelijks bij in hun reilen en zeilen en maak je onderdeel uit van de gemeenschap. "De wisselwerking tussen medewerkers en bewoners is erg belangrijk. Je werkt veel samen en het is van belang dat dat matcht. Regelmatig organiseren we gezellige activiteiten en gaan begeleiders en bewoners samen op vakantie. Een belangrijke invulling van de zorg die we bieden." De bewoners werken op het terrein van Bronlaak in de diverse werkgebieden of hebben een baan buiten het terrein. Trouw: "Bij Bronlaak hebben we verschillende werkgebieden. Van ambachtelijke tot dienstverlenende. We zoeken werk dat bij de persoon en zijn of haar vraag en kwaliteiten past. We denken vanuit de talenten en willen deze ontwikkelen zodat ze hun persoonlijke doelen kunnen bereiken."

Nieuwe collega's
Binnen Bronlaak|DeSeizoenen is werk voor meerdere nieuwe collega's. Om deze te bereiken en te enthousiasmeren is de zorgorganisatie een wervingscampagne gestart, waarbij ook social media worden ingezet. Eerder dit jaar heeft Bronlaak een speeddate met een rondleiding op het terrein voor geïnteresseerden georganiseerd. "Ook zijn er Bronlaak-medewerkers die als ambassadeur enthousiast hun eigen netwerk benaderen om bij ons te komen werken. Het werkt aanstekelijk om te zien dat medewerkers trots zijn op hun werk en op de organisatie. Onlangs werd een gloednieuwe banner langs de Gemersteweg onthuld om potentiële collega's te werven en onze naamsbekendheid te vergroten. We merken dat het werkt en hebben al een aantal nieuwe medewerkers mogen verwelkomen, maar er is altijd plaats voor meer nieuwe collega's."

Vacatures
Momenteel heeft Bronlaak diverse vacatures openstaan voor begeleiding, waaronder leerling-begeleider. "We bieden nieuwe medewerkers de mogelijkheid aan om een BBL-traject te volgen. Hierbij combineer je werken en leren. Je werkt toe naar het diploma Maatschappelijke Zorg op niveau 3 en 4 en wordt opgeleid tot een professioneel begeleider. Voor zij-instromers die geen ervaring in de zorg hebben en hier graag in willen werken, is dit een mooie optie." Zorgprofessionals die niet terugschrikken van heftige situaties en daarbij passend gedrag, kunnen binnen Bronlaak|DeSeizoenen aan de slag als begeleider in groepen waar complexe zorg wordt geboden. Kortom, er zijn diverse doorgroeimogelijkheden, zowel in functie, variatie in taken als salaris. "We hebben verschillende functies waar je naar door kunt groeien. Zo hebben we onlangs de nieuwe functie coördinerend begeleider geïntroduceerd. Naast dat je bewoners ondersteunt, geef je leiding aan meerdere teams die bestaan uit begeleiders", vertelt Trouw. Hij werkt met veel plezier bij Bronlaak. "Als de bewoners en medewerkers tevreden zijn dan ben ik ook blij. Het is heel mooi en zinvol werk om te doen."

Interesse
Als je interesse is gewekt, kun je een kijkje komen nemen, een wandeling maken op het Bronlaak terrein, zien wat er te koop is in Winkel Bronlaak (geopend op doordeweekse dagen), of een drankje drinken op zaterdag- of zondagmiddag in Dorpscafé 'Wando' van Bronlaak dat gerund wordt door de bewoners. Interesse om te werken met je handen en je hart? Kijk dan op www.deseizoenen.org/bronlaak/ voor de actuele vacatures bij Bronlaak|DeSeizoenen. Het is ook mogelijk om een open sollicitatie te sturen of een dagje mee te lopen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant