Daags na de Tour. (archieffoto: Arjan Broekmans)
Daags na de Tour. (archieffoto: Arjan Broekmans)

Daags na de Tour: Erik Breukink geeft startschot

Sport 571 keer gelezen

BOXMEER | Erik Breukink zal maandag 29 juli het startschot verzorgen van het wielercriterium 'Daags na de Tour'. Breukink was vóór Mike Theunissen de laatste Nederlander die in de Tour de France de gele trui mocht omhangen.

Theunissen nam tijdens de huidige Tour de France na dertig jaar het stokje over van Breukink. Theunissen is één van de wielrenners die maandagavond aan de start staat op de Spoorstraat in Boxmeer. "Wij vonden het een leuk idee om degene om Erik het startschot te laten verrichten als de rijder die voor Mike het laatste in het geel heeft gereden tijdens de Tour de France", vertelt Pierre Hermans, rondebaas van Daags na de Tour.

Steven Kruijswijk
Welke wielrenners in navolging van Theunissen naar Boxmeer komen, kan Hermans nog niet zeggen. "In principe streven we ernaar om alle Nederlandse Tour-deelnemers naar Boxmeer te halen, met eventueel wat verrassende aanvullingen. Als Steven Kruijswijk de Tour zou winnen, kunnen we natuurlijk niet zeggen: 'Die maar even niet.' We doen er dus alles aan om hem ook deel te laten nemen aan Daags na de Tour, zoals we elk jaar de Nederlandse renners uit de Top-10 op ons prioriteitenlijstje hebben staan."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant