Knutselen en ontdekken tijdens TechLab Maakweek bij Bibliotheek Gennep.
Knutselen en ontdekken tijdens TechLab Maakweek bij Bibliotheek Gennep. Foto: BiblioPlus

Knutselen en ontdekken tijdens TechLab Maakweek bij Bibliotheek Gennep

Onderwijs 389 keer gelezen

GENNEP | Wel eens muziek gemaakt met een banaan? Gitaar gespeeld op een LEGO-bouwwerk? Of zelf een parcours voor een spannende robotrace gemaakt? Tijdens de TechLab Maakweek, van maandag 5 tot en met vrijdag 9 augustus in de Bibliotheek Gennep is het allemaal mogelijk.

TechLab is bekend van de robot lessen en van programmeren, maar in de vakantie doet de Bibliotheek het anders. Tijdens de zomervakantie organiseert BiblioPlus een creatieve week voor kinderen die van knutselen, ontwerpen en ontdekken houden: de TechLab Maakweek. Een week vol toffe thema's die de creativiteit prikkelen. De TechLab Maakweek vind plaats van maandag 5 t/m vrijdag 9 augustus. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen elke middag tussen 14.00 en 16.00 uur knutselen, ontwerpen en nieuwe technologieën uitproberen.

Programma vol maakplezier
Op maandag kun iedereen zijn of haar eigen game maken: een middag vol spelletjes, online en offline, van knutselmateriaal tot Virtual Reality-bril. Dinsdag en woensdag staan in het teken van robots: deelnemers mogen dan hun eigen materiaal meenemen om een supervette robot en/of een racebaan vol obstakels te maken van karton, eierdozen of wc-rolletjes. Op donderdag worden deelnemers heuse filmmakers en op vrijdag wordt muziek gemaakt met verrassende instrumenten. Info en inschrijven: https://biblioplus.op-shop.nl/226/techlab-maakweek

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant