Het boshuis bij Weverslo.
Het boshuis bij Weverslo.

Gevarieerd Muzisch Treffen op landgoed en natuurbegraafplaats Weverslo

Kunst en cultuur 208 keer gelezen

HEIDE | Het is inmiddels een goede Weverslo-traditie: een gevarieerd programma met muziek, proza en poëzie op de laatste zondag van augustus. Zo verwelkomt landgoed en natuurbegraafplaats Weverslo in Heide op zondag 25 augustus twee Venrayse artiesten met een heel eigen achtergrond en carrière; beiden van topniveau. Anne Mieke Ruyten en Peter Winnen brengen tijdens het Muzisch Treffen 'liedjes uit een artiestenleven en lessen uit een wielerleven'.

Anne Mieke Ruyten is bekend van tv. Zo speelde ze in de programma's 'Sam Sam' en 'Kinderen geen bezwaar' en schitterde ze op het podium in 'Charlie, de musical'. Ze brengt in Weverslo met haar solo-zangprogramma "OEVERS" vooral Nederlandstalige liedjes die haar als een handschoen passen. Ze vertelt hiermee een persoonlijk maar zeer herkenbaar verhaal over de liefde, de humor, het gemis, de zelfspot en het leven en werken in twee landen. Anne-Mieke wordt hierbij kundig geflankeerd door Jan Moonen en Kris van Daele, twee muzikale meesters op de lange en kortere snaren.

Uit eigen werk
Voormalige topwielrenner Peter Winnen schrijft boeken en columns voor tijdschriften en kranten. Ook voor deze Venraynaar is het optreden in deze thuiswedstrijd heel bijzonder. Hij draagt op het 'Muzisch Treffen'-podium voor uit eigen werk. De voordracht zal niet zozeer gaan over de actualiteiten in de sport, maar meer over het 'richtinggevende' van koersen. Plus het gevecht tegen de natuur, de elementen en natuurlijk uiteindelijk het gevecht met jezelf. Dat is waar het over gaat.

Van Venray
Het is voor het eerst dat beide Muzisch Treffen artiesten van Venray komen. Voor Anne-Mieke is het heel bijzonder dat ze – na de première van haar liedjesprogramma in de Venrayse Schouwburg – nu ook op Weverslo optreedt. Zingen op de plek waar je geboren en getogen bent, is altijd heel speciaal: meer dan ooit uit het hart! De in Ysselsteyn geboren Peter Winnen heeft volgens eigen zeggen zo'n beetje 'wortelgeschoten' in deze omgeving en kwam als kind al op Weverslo.

Verbindt mens, natuur en cultuur
Het Muzisch Treffen 2019 vindt plaats op landgoed en natuurbegraafplaats Weverslo in Heide (onder de rook van Venray) op zondag 25 augustus tussen 14.30 en 17.00 uur. De entree bedraagt 12,50 euro. Reserveren via natuur@weverslo.nl. Het cultuurprogramma van Weverslo is gevarieerd met workshops, optredens, lezingen en theater, en toegankelijk voor een breed publiek. Het actuele programma staat op de website www.weverslo.nl, op Facebook en in de nieuwsbrief.

Oud-wielrenner Peter Winnen komt voordragen uit eigen werk.
Anne Mieke Ruyten brengt gevoelige liederen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant