De N264 voert dwars door de dorpskern van Sint Hubert.
De N264 voert dwars door de dorpskern van Sint Hubert. Foto: Bas van Haren

Vrachtwagenheffing: veel reacties over N264: 'Duidelijk signaal afgegeven'

Verkeer en vervoer 699 keer gelezen

SINT HUBERT | De internetconsultatie voor het wetsvoorstel over vrachtwagenheffing is inmiddels gesloten. Landelijk zijn er 138 reacties ingediend, waarvan er ruim 60 over de N264 gaan. "Hiermee is er een heel duidelijk signaal afgegeven aan het ministerie", aldus de Dorpsraad Sint Hubert.

Die rekent er nu op dat er in Den Haag bij de verdere uitwerking van de plannen voor vrachtwagenheffing niet voorbij gegaan zal worden aan de problematiek rondom de N264, die dwars door Sint Hubert loopt. De vrachtwagenheffing zal vanaf 2023 ingevoerd worden op alle A-wegen, de snelwegen en een beperkt aantal provinciale wegen. In deze regio zou het gaan om de N321 (Cuijk-Grave), N324 (Grave-Oss), A50 en A73. De N264 is niet meegenomen in deze plannen. "Wij vrezen samen met andere andere betrokken werkgroepen dat door het invoeren van een heffing elders in de regio, het vrachtverkeer op de N264 nog verder zal toenemen. Dit heeft negatieve gevolgen voor de leefbaarheid en verkeersveiligheid in de bebouwde kom van Sint Hubert, die met de huidige verkeersintensiteit toch al onder druk staan", laat de Dorpsraad weten.
Op dinsdag 20 augustus is de eerstvolgende vergadering van de Dorpsraad in Gemeenschapshuis De Jachthoorn met een openbaar deel (over dit onderwerp) van 20.00 tot 20.45 uur. Kijk voor meer informatie op www.dorpsraadsinthubert.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant