Het oude pand van Eltink aan de Grotestraat in Cuijk wordt verbouwd.
Het oude pand van Eltink aan de Grotestraat in Cuijk wordt verbouwd. Foto: Martijn Schwillens

'Wij geloven in de kansen voor dit deel van het Cuijkse centrum'

Centrum 2.107 keer gelezen

CUIJK | Het aanzicht van de Grotestraat in Cuijk ondergaat nog dit jaar een flinke verandering. Op de plek waar voorheen Eltink was gevestigd, gaat Dagbesteding Cuijk zorgappartementen realiseren. Het pand zelf is opgekocht door Ruud van der Laan en Joop Bosmans. "Als Cuijkenaar ben ik blij een bijdrage te mogen leveren aan het mooier maken van mijn dorp", aldus Van der Laan.

Door Martijn Schwillens

Het lijkt op het eerste gezicht wat raar. Twee concurrerende supermarktmanagers - Ruud van der Laan (Albert Heijn Gennep) en Joop Bosmans (Jumbo Cuijk) - die hun zinnen hebben gezet op hetzelfde pand. "Joop en ik kunnen het uitstekend met elkaar vinden en wij geloven allebei in de kansen voor dit deel van het centrum. Joop heeft de achterzijde van het Eltink-pand gekocht en ik de voorkant. Aan die kant komen zorgappartementen en een natuurwinkel", verduidelijkt Van der Laan. "Mijn rol moet je puur zien als investeerder. Maar ik ben erin gestapt omdat ik enthousiast ben geworden over de plannen van Huub Niessen."

Enthousiast
Niessen begon een paar jaar geleden met de uitvoering van zijn plannen voor het voormalige 'Regouin'-complex. In de gebouwen aan het Deken van den Ackerhof en Tuigleerstraatje zijn inmiddels een lunchroom, wasserij en plantenwinkel gevestigd en tal van zorgappartementen voor cliënten van Dagbesteding Cuijk, waarvan sommigen ook werken in de genoemde zaken. "Ik ben eerder dit jaar rondgeleid door Huub in het Tuigleerstraatje en werd er erg enthousiast van de drie projecten die hij er heeft gerealiseerd. Hij vertelde me over zijn plannen voor kleinschalige zorgappartementen in het Eltink-pand in de Grotestraat en heb toen besloten als investeerder in te stappen. Huub is de bouwmeester en begeleidt het project. Maar ik ben blij dat ik hiermee als Cuijkenaar een bijdrage kan leveren aan verdere verfraaiing van het centrum, want ook de plannen voor de rest van dit deel van Cuijk beloven veel."

Overige plannen
Zo doelt hij onder meer op de beoogde doorsteek (steeg) tussen de Grotestraat en de Kerkstraat en de realisatie van een hotel en appartementen aan de achterkant van het Eltink-pand alsook de opknapbeurt die het woonhuis naast Briljant Optiek moet krijgen. Ook zijn er plannen voor invulling van het pand waar vroeger Café De Kwast zat, door Bosmans en Bakkerij Loeffen. De verbouwing van het Eltink-pand moet in september van start gaan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant