De eerste editie van het beroepenfeest Land van Cuijk Maasduinen On Stage was een groot succes.
De eerste editie van het beroepenfeest Land van Cuijk Maasduinen On Stage was een groot succes. Foto: Bona Pictura

Ook dit schooljaar weer beroepenfeest 'Land van Cuijk Maasduinen On Stage'

Onderwijs 424 keer gelezen

REGIO | Een goede beroepskeuze is nergens, al zo vroeg, zo belangrijk als op het VMBO. Goede beroepskeuze leidt tot vakfocus, toekomstperspectief en economische zelfredzaamheid. Daarom wordt ook dit jaar weer een 'Land van Cuijk Maasduinen On Stage' gehouden. Bij dit beroepenfeest ontmoeten de jongeren hun eigen, lokale, duurzaam en persoonlijk (beroeps)netwerk en leren dit te onderhouden.

"VMBO-leerlingen vormen straks de kern van onze samenleving", zegt Berita Cornelissen, directeur-bestuurder van Metameer. "We zouden deze leerlingen moeten koesteren! Door de rode loper voor ze uit te rollen en ze letterlijk op het podium te zetten, geef je ze het gevoel erbij te horen." Zo worden zelfvertrouwen, eigenwaarde en intrinsieke motivatie bijna ongemerkt en 'spelenderwijs' vergroot door de ervaringen rondom On Stage.
De eerste editie van Land van Cuijk Maasduinen On Stage was een groot succes. Totaal hebben 120 bedrijven uit alle sectoren met samen bijna 250 beroepsbeoefenaars deelgenomen aan het beroepenfeest en de DoeDag. Zij hebben ruim 900 vmbo-leerlingen van het Elzendaalcollege, Merletcollege en Metameer de kans gegeven met hen kennis te maken en zelf te ervaren hoe een werkdag eruitziet. "Door als VO-scholen de handen in één te slaan kun je veel meer bereiken dan als VO-school alleen", licht Cornelissen de samenwerking toe. "Samen sta je sterker en daar is dit project een goed voorbeeld van".

Voorbereidingen
De voorbereidingen voor de 2e editie van Land van Cuijk Maasduinen On Stage zijn al gestart. Meer informatie, aanmelden als beroepsbeoefenaar, sponsor of aanbod van helpende handjes kan via www.landvancuijkmaasduinenonstage.nl of via projectleider Sandra Reuvers: mail@landvancuijkmaasduinenonstage.nl.

De eerste editie van het beroepenfeest Land van Cuijk Maasduinen On Stage was een groot succes.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant