Is UDI'19 klaar voor het nieuwe seizoen? Zaterdag wacht Moerse Boys. (foto: Peter Kuijpers)
Is UDI'19 klaar voor het nieuwe seizoen? Zaterdag wacht Moerse Boys. (foto: Peter Kuijpers) Foto: Peter Kuijpers

UDI'19 start zaterdag nieuwe seizoen tegen Moerse Boys

Voetbal 549 keer gelezen

UDEN | UDI'19/CSU trapt zaterdagavond het nieuwe seizoen af met een thuiswedstrijd tegen Moerse Boys. De club uit Zundert is promovendus, maar wordt door veel trainers in de Hoofdklasse B genoemd als outsider voor promotie naar de Derde Divisie.

Het is het derde opeenvolgende seizoen dat de Udenaren actief zijn in de hoofdklasse. Toch is nagenoeg niets hetzelfde dit seizoen. UDI'19 treft maar liefst acht andere ploegen ten opzichte van vorig jaar. Aan de voorbereiding mag geen conclusie worden getrokken, al gaf de pijnlijke 5-0 nederlaag tegen Gemert te denken. Duidelijk is dat UDI'19 ten opzichte van vorig jaar een jasje uit heeft gedaan. Rinke Pennings en Sidney Gakpo zijn vertrokken, Marc Koot en Tim Wolf zijn gestopt. Het viertal laat zich lastig vervangen, temeer omdat in Uden nu eenmaal niet met euro's wordt gestrooid. Het zijn zaken waar hoofdtrainer Lodewijk de Kruif niet teveel bij stil wil staan. "Ik wil uitgaan van onze eigen kracht en kwaliteit", zei hij eerder tegenover Kliksport. "Ook moeten we meer lef en agressie tonen."
De clubloze verdediger Rick Wouters (21), opgeleid bij NEC, werd afgelopen week aangetrokken om de krappe selectie van een impuls te zien. Het duel UDI'19-Moerse Boys is zaterdagavond om 18.00 uur op sportpark Parkzicht in Uden. (MS)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant