Blowups maakte een metershoog beeld voor NEMO Amsterdam.
Blowups maakte een metershoog beeld voor NEMO Amsterdam. Foto: Martijn Beekman

Heijens bedrijf Blowups maakt beeld voor NEMO Amsterdam

Kunst en cultuur 742 keer gelezen

HEIJEN | Polyesterbedrijf Blowups Reclameobjecten uit Heijen heeft een metershoog kunstwerk gerealiseerd voor NEMO Amsterdam.

Het gehele team van Blowups kwam er aan te pas, een 8,5 meter hoog en 400 kilo wegend beeld ging vier trappen omhoog en werd tussen twee steigers omhoog gehesen. 'Een handstand in NEMO' is een ontwerp van kunstenaar Florentijn Hofman en is blikvanger van de nieuwe tentoonstelling Humania. De tentoonstelling zet het beeld van de mens op zijn kop en kunstenaar Florentijn Hofman doet precies hetzelfde, hij heeft de mens letterlijk op zijn kop gezet. De kunstenaar werd geïnspireerd door zijn zoon. De jonge Hofman werd in handstand -in morphpak- gescand en vervolgens tot monumentale proporties vergroot.
Blowups werd ingeschakeld om het gigantische polyester kunstwerk te maken. De pop werd in 56 losse puzzelstukken uit purschuim gefreesd, in elkaar gezet en met glasvezelversterkt polyester bewerkt. Een team van vijf vakmensen werkte acht weken aan het beeld, dat vanaf 23 november is te zien in NEMO.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant