Juliana Mill won van Gassel.
Juliana Mill won van Gassel. Foto: Jeff Meijs

4H: De Zwaluw eerste koploper, ook winst voor SCMH, SES, Juliana en Constantia

Voetbal 1.520 keer gelezen

De Zwaluw is de eerste koploper in de vierde klasse H. De Oeffeltenaren klopten SCV'58, de ploeg van voormalig De Zwaluw-trainer Patrick Nabuurs, met 4-0. Daarmee blijft De Zwaluw vijf ploegen op doelsaldo voor: SCMH, SES, Juliana Mill, Achilles Reek en Constantia. SIOL-VIOS'38 eindigde in een spectaculair gelijkspel: 3-3.

De Zwaluw verdeelden de vier doelpunten eerlijk over beide helften. Boyd van Sambeek en Harm Thielen zorgden voor een 2-0 ruststand. Willem van Haren en Rinze Verhoeven verdubbelden de score.
SES won in Rijkevoort met 1-0 van Toxandria, dat de wedstrijd met tien man eindigde na een rode kaart voor Bastiaan Bulkens (natrappen). De enige goal van de middag kwam voor rekening van Wout van Lanen, die na een goede actie en voorzet van Melvin van den Elzen de 0-1 op het bord zette. "Blij met de winst tegen tien man, maar de tweede helft hebben we ons niet aan de afspraken gehouden. Soms zijn we daardoor in de omschakeling nog in de problemen gekomen", aldus trainer Arian Meeuwsen van SES.
SCMH won in de laatste minuut met 2-3 bij DSV. In Sint Anthonis bezorgden Menno van Hees, Bram Lomans en Mees van Schaijk de gasten uit Mariaheide de drie punten. "Deze overwinning is gestolen, met een zondagsschot in de kruising in de laatste minuut", erkende SCMH-trainer Tom van Dalen.

Ook winst voor Juliana en Constantia
Vorig seizoen begon Juliana Mill erg zwak aan het seizoen. Deze jaargang is de kop er al af voor de Millenaren, die thuis tegen Gassel in het laatste kwartier de zege naar zich toetrokken via Justin Jacops en Stan Peters, die in een tijdsbestek van 60 seconden de 1-0 en 2-0 noteerden. "Het was van een draak van een wedstrijd van onze kant", gaf Johan van Osch van Juliana toe. Zijn Gasselse collega Dennis Koenders: "De eerste helft waren we veel beter, maar maakten we de kansen niet. Een kwartier voor tijd belandt een uittrap van hun keeper ineens voor de voeten van hun spits en staan we 1-0 achter." Constantia klopte Milsbeek met 1-0 en staat dus ook op drie punten. De enige treffer viel na rust.

Festilent verliest van zichzelf
Robert van de Wijst van Achilles Reek was de enige speler die dol trof in het duel met Festilent, dat zichzelf volgens trainer Edwin Peters flink tekort deed. "Wij kwamen na 20 minuten met tien man te staan (2x geel voor Sjoerd van de Heuvel), maar ook daarna bepaalden wij de wedstrijden en kregen we veel kansen. Reek kreeg geen kans, maar de enige keer dat zij voor ons doel kwamen, zat-ie er meteen in."

Spektakelstuk in Katwijk
SIOL en VIOS'38 openden het seizoen met een heerlijke pot op het Katwijkse kunstgras. Na 90 minuten stond er een 3-3 stand op het scorebord. Yassin Boussif, Raphael Letemahulu en Dani van Dreumel waren trefzeker voor SIOL, dat zich terugknokte van een 1-3 achterstand. VIOS'38, promovendus, kwam op voorsprong via doelpunten van Thomas Jenniskens en Dennis Jenniskens (twee).