Gaby Kuijpers vindt winst niet verdiend van zijn team
Gaby Kuijpers vindt winst niet verdiend van zijn team

3D: Van Vugt kent uitstekende start met Margriet, opvallend verlies van Avanti'31

Voetbal 257 keer gelezen

De competitie in het amateurvoetbal startte vandaag. Mooie 3-0 zege van Margriet op BMC maakte de Ossenaren gelijk koploper. Avanti'31 verloop opvallend met 3-1 bij RKPVV in Helmond. Een ploeg die sinds mensheugenis in de vijfde klasse vertoefde en in twee jaar tijd naar de derde klasse promoveerde. Is deze ploeg de bekende 'Adder' onder het gras? Gaby Kuijpers won bij het toch sterk geachte SC Helmondia. Mooie zondag en de kop is eraf.

Margriet boekte een fraaie 3-0 zege op het bezoekende BMC. Maarten van Vugt was meer dan tevreden: "Dat het nou hogeschool voetbal was wil ik niet zeggen, maar drie punten als competitie opener is altijd leuk. Resultaat zonder supergoed te voetballen. De score en een rode kaart hadden al in het begin moeten vallen. In de vierde minuut frommelt onze spits de bal af bij hun laatste man die hem vervolgens aan zijn shirt trekt. Dat is gewoon rood, maar scheidsrechter Kolenberg deed het af met geel wat op zich toch vreemd is. Hij was er net buiten, de vrije trap leverde niets op." In de 37e minuut viel de 1-0 door Youssef Khelil. Na rust waar Margriet het spel bleef bepalen werd het in de 73e minuut 2-0 door Joey Schuurmans uit een strafschop. Van Vugt: "BMC ging opportunistisch spelen met veel lange ballen dat leverde echter niets voor ze op." Het laatste woord was voor Margriet dat via Morris Landman de 3-0 eindscore kon bepalen.

SCG'18 – Handel 3-2
Een wat zure nederlaag voor het team van trainer Tom Jacobs, vooral als de treffer in de slotseconden valt. Trainer Tom Jacobs: "De eerste twintig minuten was het heel rommelig en kwamen hun op 1-0. Na de drinkpauze ging het lopen bij ons. Via Rob Mander uit een uitgooi die door Teun Graat werd verlengd werd het gelijk en kort hierna 1-2door Graat met dank aan Thijs Fonken. Dan ga je toch lekkerder rusten. De 1-3 van Rob Manders werd afgekeurd wegens buitenspel in een voorzet van de achterlijn! Leg mij dat maar eens uit. Een kwartier voor tijd kwam SCG'18 op 2-2 en werd het een open wedstrijd. In de slotfase werd het heel zuur nog 3-2. Alle goals die we tegen kregen vanmiddag waren gekopte goals."

Den Dungen – Nooit Gedacht 0-0
Een wedstrijd waar beiden kansen kregen op de zege, maar die treffer wilde niet vallen. De Geffenaren beginnen deze competitie met één puntje. Volgende week komt 'koploper' Margriet naar Geffen voor deze mooie derby.

RKPVV – Avanti'31 3-1
Een afgetekende nederlaag voor de promovendus in deze klasse. De Helmonders legden hun opponent uit Schijndel met fases de wil op zeggen de berichten van de Waranda. De ruststand was 1-0 en in de tweede helft sloeg RKPVV nog twee maal toe en werd het 3-1 omdat Milan van Gerwen de eretreffer mocht maken uit een strafschop. Trainer Henry van Wanrooy was niet tevreden over de Helmondse scheidsrechter: "Hij was met vlagen te bang om te fluiten" luidde het commentaar van Avanti'31-trianer.

SC Helmondia – FC Schadewijk 0-1
Een gestolen- of misschien beter een ongelukkige nederlaag voor de Helmonders. De bezoekers uit Oss kwamen na een half uur spelen met 0-1 voor door Benjamin Duah, die meteen geblesseerd gewisseld moest worden. Daarna werd Helmondia sterker. Kregen twee penalty's maar misten er evenveel. Gaby Kuijpers: "Dus we zijn door het bekende oog gekropen en misschien wel niet verdiend gewonnen."



Marc van Ven start vals met Boekel Sport  (Foto Peter Kuijpers)

Nijnsel/TVE – Boekel Sport
De start van de competitie is de Boekelaren, en niet op de laatste plaats Marc van de Ven, koud op het dak gevallen. De eerste twintig minuten waren voor de Boekelaren met twee enorm grote kansen. Na die periode nam Nijnsel/TVE het over en dat deden ze goed. In de 35e minuut kwam Nijnsel op voorsprong wat tevens de ruststand was. In de tweede helft konden de bezoekers de stand niet wijzigen. Na 2-0 werd het nog 2-1 door Rens van der Wijst, maar in een rommelige eindfase bepaalde Nijnsel de 3-1 eindstand. Van de Ven: "We gaan ons komende week voorbereiden op het treffen met Helmondia.

Uitslagen derde klasse D
Margriet-BMC 3-0
SCG'18-Handel 3-2
Den Dungen-Nooit Gedacht 0-0
SC Helmondia-FC Schadewijk 0-1
RKPVV-Avanti'31 3-1
Nijnsel/TVE -Boekel Sport 3-1

Stand: derde klasse D Zuid-2
1.Margriet 1-3
2.Nijnsel/TVE 1-3
3.RKPVV 1-3
4.SCG'18 1-3
5.FC Schadewijk 1-3
6.Den Dungen 1-1
7.Nooit Gedacht 1-1
8.Excellent 0-0
9.Schijndel/De Wit 0-0
10.Handel 1-0
11.SC Helmondia 1-0
12.Avanti'31 1-0
13.Boekel Sport 1-0
14.BMC 1-0

Programma volgende week
Avanti'31-Nijnsel/TVE
Schijndel de Wit-RKPVV
BMC-Den Dungen
Boekel Sport-SC Helmondia
Handel-Excellent
Nooit Gedacht-Margriet
FC Schadewijk-SCG'18

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant