De duels waren soms fel tijdens Prinses Irene - Venhorst Foto: Eric Elbers
+update

2H: Olympia'18 stevig onderuit in Udenhout, 'Van Gaal wissel' door Vullings bij Volharding - Helvoirt

Voetbal 589 keer gelezen

Olympia'18 de promovendus en oerdegelijke kampioen kreeg in Udenhout bij SVSSS met 6-2 een stevig pak rammel. Trainer Wil Beijer is duidelijk: "Een complete offday." Geen leuke kennismaking met deze klasse. DAW gleed ook weg bij Vianen Vooruit dat de winsten op de Koekbaksestraat gewoon door blijft zetten. Het verslag van Volharding - Helvoirt is wat later met onze excuses. Speciale wissel die trainer Vullings toepast meldt het verslag.

Olympia'18 kreeg een behoorlijk tik te verwerken bij SVSSS. Met maar liefst 6-2 moest de ploeg uit Boxmeer huiswaarts keren. Trainer Wil Beijer was not amused en daar drukken we het nog mild mee uit. Na een 3-0 ruststand ging Olympia'18 met 6-2 onderuit. Beijer: "We hebben vanmiddag van onszelf verloren. Als je geen enkele poging onderneemt om er in een loopactie, duel of pass een wedstrijd van te maken dan hadden we beter vooraf kunnen bellen: schrijf maar 3-0 op, wij blijven thuis. Scheelt weer een bus. Een complete offday waar ik nog steeds de vinger niet achter kan krijgen hoe dat nu kan. Dat het een terechte uitslag was lijkt me wel duidelijk." Na rust liepen de Udenhouters weg naar 5-0 waar Douwe Zwaan er 5-1 en 5-2 van maakte. Beijer: "Dat deed me nog het meeste pijn. Kom je vol goede moed uit de kleedkamer, wordt het meteen 4-0 en 5-0. Je spreekt wat dingen af en daar komt niets van terecht. Ook triest voor de velen die uit Boxmeer waren meegekomen. Ik baal als een stekker. Het was geen arrogantie, maar we moeten goed in de spiegel kijken. Als je dan nog zegt dat je er alles aan gedaan hebt knappen alle spiegels in Boxmeer." Duidelijke taal van Beijer die volgende week Berghem Sport treft in het eigen Boxmeer.

Heeswijk - Emplina (Hans Heesakkers)

Heeswijk – Emplina 0-1
De eerste helft gingen de teams redelijk gelijk op waarbij beide teams niet tot hele grote kansen kwamen. Toch was het Emplina dat aan het eind van de eerste helft op voorsprong kwam. Youssef Johri zette een een-tweetje op aan de zijkant van het veld en na een dribbel binnendoor vond hij via het been van een Heeswijk-verdediger het net. In het begin van de tweede helft moest aanvoerder Tom Sleddens het veld verlaten na een vervelende botsing met Bas Mol. Na de wissel ging Heeswijk voetballen met meer lef en durf wat ervoor zorgde dat ze de overhand kregen in de wedstrijd. Dit leidde in eerste instantie niet tot grote kansen, maar de druk van de thuisploeg werd groter. Heeswijk kreeg in de slotfase meerdere mogelijkheden om de wedstrijd gelijk te trekken waarbij Max Sluiter en Sten van de Berg het dichtst bij de gelijkmaker kwamen.

Volkel – Real Lunet 0-1
Volkel leed vanmiddag in de kennismaking met de tweede klasse een 0-1 nederlaag tegen kampioenskandidaat Real Lunet. Volkel probeerde met uitvallen en diepe ballen achter de verdediging van Real Lunet succes te behalen. Dit had in de derde minuut al bijna een doelpunt opgeleverd toen Bram van der Locht Teun Verhoeven diep stuurde die de bal niet goed kon controleren waardoor doelman Recep Uluman de bal tot corner kon verwerken. Na rust werd Real Lunet wat dwingender, maar tot grote kansen leidde dat nog niet. Pas in de 55e minuut was er een hoge voorzet die door Jeremy de Fretes via een Volkels been hoekschop ging. Volkel trainer Michiel Jans bracht Bob Linders voor Bart Teeuwen en net na die wissel viel de 0-1 in de 58e minuut. Een voorzet vanaf de rechterkant werd door de ook ingevallen vrijstaande spits Yasin Uluman binnen geknikt. Volkel kreeg zeker nog kansen op de gelijkmaker, maar de bal wilde er niet in en bovendien was doelman Recep Uluman in topvorm.

Berghem Sport - EVVC (Foto''s Jo van Herpen)

Berghem Sport – EVVC 1-1
Twee doelpunten was het duel slechts rijk. Een voor rust van de bezoekers uit Vinkel met een gekopt doelpunt door centrale verdediger Bart Haerkens. Na rust de gelijkmaker van Jacky van Deutekom die de zaak weer gelijk trok. Trainer Willem van der Burgt was niet helemaal tevreden: "Niet echt tevreden, maar dat komt ook door onze matige eerste helft. We lieten ons in het valletje van EVVC lokken. We werden vaak in de duels afgetroefd. We hadden afgesproken dat we de zijkanten gingen bezoeken, maar dat kwam er niet uit. In de tweede helft, na wat omzettingen, ging het een stuk beter en hebben we zeker 80 procent gedomineerd. Na onze gelijkmaker hadden we zeker vier grote mogelijkheden om de winst te pakken waarvan een kans één-op-één voor de keeper. Daarentegen zwijnden we ook tegen het einde dat na een handsbal de bal niet op de stip ging, dat had zeker gekund. We gaan volgende week naar een geladen Olympia'18 denk ik", aldus de Berghem Sport-trainer.

Vianen Vooruit - DAW (Foto's Hanny van der Linden)

Vianen Vooruit – DAW 3-0
Voor rust was het DAW dat het spel meestal bepaalde, maar renderen deed het niet. Na rust kwam Vianen Vooruit. Trainer Rob van der Ven: 'We vergaten ons te belonen, hoewel we evenveel kansen kregen als Vianen Vooruit, maar die scoorden wel. We zullen ons vast moeten houden aan de goede eerste helft." Na rust was het Vianen Vooruit dat wel het net vond. De 1-0 was van Thomas van de Sanden, die met een mooie krul na een prima aanval, scoorde. Wouter Evers en Jeroen Bardoel (halve omhaal) bepaalden de 3-0 eindstand. Trainer Niels Voet van Vianen Vooruit: "De eerste helft was voor DAW die elke tweede bal pakte. Daar hebben we in de rust over gesproken. Na rust prima gespeeld."

Prinses Irene - Venhorst (Foto's Eric Elbers)

Prinses Irene – Venhorst 2-2
Trainer Joost Janssen van Venhorst was niet tevreden over het spel wel met de inzet waarmee is gespeeld. Als je twee maal achter komt en dan nog met een punt naar huis gaat maar mag je niet ontevreden zijn. Na een 0-0 stand met de rust opende Prinses Irene na rust via een kopbal van Aron van der Rijt. Het duurde tot de 70e minuut voordat de gelijkmaker viel. Mike van Grinsven was de maker. Nog in de euforie van de gelijkmaker was het Prinses Irene alweer dat op voorsprong kwam door een vrije trap van Tim van de Brand. Waar heel Nistelrode zich rijk rekende op drie punten bedierf Joep van de Bosch het feestje en nam Venhorst alsnog een punt mee uit Nistelrode.

Volharding – Helvoirt 2-1
Voor rust was het een gelijk opgaande strijd waar beide team kansjes kregen. De ruststand was echter dubbelblank.  In de tweede helft werd thuisclub Volharding de ploeg waar het meeste initiatief vanuit ging met veel balbezit. In de 66e minuut werd het 1-0 waar trainer Johan Vullings een Louis van Gaal wissel toepaste. Vincent Buijssen, weer terug in de nestwarmte van Volharding, zat nog op de bank. Speelde voor Gemert en de afgelopen twee jaar voor Woezik. Trainer John Vullings: "Vincent was nog niet helemaal fit, maar ik nam toch het risico om hem in te brengen. We misten vijf spelers dan breekt nood de wet. " De reden van de wissel was de strafschop die Volharding mocht nemen na het vloeren van Melvin de Klijn. Koud in het veld pegelde Buijssen de bal vanaf elf meter binnen. Vullings mag hier zich toch wel, hoe risicovol ook, een gouden wissel opspelden met het inbrengen van de 'Comeback Kid' Diezelfde Buijssen scoorde later ook nog de 2-0 op aangeven van Kas van den Bosch. Helvoirt kwam in de slotminuten nog terug naar 2-1 uit een warrige scrimmage. Vullings: "Met nog vijf minuten blessuretijd duurde die minuten wel heel erg lang" De winst ging naar Volharding en daar was niks mis mee.