Mooie derby Nooit Gedacht - Margriet
Mooie derby Nooit Gedacht - Margriet Foto's: Peter Kuijpers

3D: Nooit Gedacht – Margriet superderby, Avanti'31 - Nijnsel/TVE aansprekend Meierijstad treffen

Voetbal 130 keer gelezen

Competitieronde twee staat alweer op de rol. Het programma voor zondag kent twee derby's . Dé vraag die sommigen zich nog wel eens stellen is de metafoor 'derby' nog wel van deze tijd. Bloed aan de paal of messen in de sokken zijn uitdrukkingen uit de tijd van Toon de Soep en tot hooguit in de jaren zeventig. De woelige jaren waar voetbal vaak het enige vermaak was. Die tijden zijn voorbij, hoewel het voetbal nog wel degelijk en nadrukkelijk aanwezig is.

Door: Peter Kuijpers

De wedstrijden tussen Nooit Gedacht en Margriet hebben een stevig derbygehalte. In deze ons-kent-ons cultuur zijn dat immer pittige duels. Nooit ordinair, maar wel op de randjes van de kaders die het betamelijke aangeven. De Geffenaren begonnen met een doelpuntloos gelijkspel bij Den Dungen wat een regelrechte counterwedstrijd was. De omschakeling overigens waar beiden teams zich grotendeels mee bedienden. De Geffenaren zijn zondag gastheer voor het Osse Margriet dat winnend deze competitie begon met een 3-0 winst op BMC. Zondag weer voetballen op echt gras dat rond deze tijd van jaar nog ideaal is. Na de winter is de grasmat vaak een ramp. Vooral de Biescamp is dan bij het minste regenbuitje  weekenden achtereen onbespeelbaar. Zondag komt Margriet  trainer Arno Methorst kijkt nog even terug:"Begonnen met een puntje, maar dat hadden er 2 meer behoren te zijn. Wij mogen voor de goal dodelijker en scherper te zijn. Het is en blijft een derby, verwacht zeker dat ze er klaar voor zijn. Zondag om 16.15 zal blijken of wij er klaar voor waren. De groep is compleet en met 17-18 gelijkwaardige spelers is de concurrentie groot. Ze mogen deze week tijdens de trainingen laten zien wie in aanmerking gaat komen voor een basisplaats. Voor mijzelf is iedere wedstrijd belangrijk. Als het voetballend minder gaat dan behoort iedere wedstrijd met volledige inzet en bereidheid ingegaan worden."

Hoofdveld
De club heeft sinds dit seizoen en spiksplinternieuw kunstgrasveld dat officieel werd geopend bij het 90-jarige bestaan van de club. Nooit Gedacht heeft echter van de mogelijkheid gebruik gemaakt om niet uit te hoeven wijken naar het nieuwe kunstgrasveld in geval dat het hoofdveld onbespeelbaar is. Opmerkelijk na de vele wedstrijden die de Geffenaren in een kort tijdsbestek in moesten halen afgelopen seizoen. Secretaris Nico Gloudemans: "Ons hoofdveld is niet gerenoveerd, maar heeft het gebruikelijke jaarlijkse onderhoud gehad. Waarom wij niet uitwijken weet ik niet, ik hoor het nu van jou. Het is wel zo dat veld drie is gerenoveerd, dat zal dan met het kunstgrasveld een behoorlijk vermindering van wedstrijden geven op het hoofdveld." Zondag is dat nog geen kwestie als de bal om 14.30 uur gaat rollen op de dan nog prima grasmat van de Biescamp. Scheidsrechter Ulijn heeft het sportief voor het zeggen.



Trainer Henry van Alebeek van RKSV Schijndel 

Schijndel/De Wit – RKPVV
De mannen van trainer Henry van Alebeek konden de wedstrijdkicks in de tassen houden afgelopen weekend. De geplande wedstrijd uit naar Excellent werd zoals bekend naar het weekend van 17 november getild. De reden was het feest rond het zestigjarig jubileum van de club uit Oploo. RKPVV schijnt een ploeg te zijn die het fysieke niet schuwt. Snelle jongens in de omschakeling, dus is Schijndel gewaarschuwd. Wellicht heeft Van Alebeek zondag zijn neus opgestoken aan de Waranda in Helmond. Om 14.00 uur fluit scheidsrechter De Bruin voor aanvang.

Avanti'31 – Nijnsel/TVE
Met een 3-1 nederlaag en een rode kaart voor Teun van Doornik keerde Avanti'31 huiswaarts van de Waranda. RKPVV is een ploeg om rekening mee te houden blijkbaar. Tegenstander Nijnsel/TVE deed het beter en Klopte Boekel Sport met 3-1. Trainer Henry van Wanrooy kent de kracht van Nijnsel/TVE: "Nijnsel gaat zeker meedoen met een uitgebalanceerd team. Met een paar spelers in de as die het verschil maken in de coaching en balans in het team. Wij zijn nog zoekende naar de juiste balans waar telkens spelers wegvallen met blessures en van daaruit is het lastig om aan automatismen te werken. Ik ben ervan overtuigd dat als wij een langere fase met dezelfde spelers kunnen starten een goede serie neer gaan zetten. Zondag staat er een team dat er alles aan gaat doen om de drie punten bij Avanti'31 te houden. Ik zie genoeg ontwikkeling bij de spelers die erbij zijn gekomen vanuit de A en onze huidige groep, wij moeten het wel van het combinatievoetbal hebben en dat vergeten we soms. Wij hebben niet echt een hele fysieke groep. Even af wachten wat er kan spelen zondag en dan verwacht ik een spannende wedstrijd."



Links Sten van Vessem weer terug bij zijn roots in Sint Michielsgestel (Foto Peter Kuijpers)

FC Schadewijk –SCG'18
Zonder de werkelijke kracht van SCG'18 te kennen leggen we de favorietenrol toch bij FC Schadewijk neer. Gelukkig voor trainer Gaby Kuijpers valt de blessure van Benjamin Duah mee: "Klopt, we hebben geluk gehad. De blessure van 'Benci' valt mee denk ik. SCG'18 is een goed team, maar wel veel haantjes vermoed ik. Van SCG'18 weet ik weinig. Zag wel de naam van Sten van Vessem staan. Die heeft veel geleerd bij Blauw Geel'38. We bekijken het van week tot week en elke week is anders. Het lijkt weer een aparte klasse te worden. We moeten er elke week staan anders krijg je het moeilijk in deze klasse." SCG'18 is een fusie die vorig jaar tot stand kwam tussen SCI uit het buurtschap Halder en Sint Michielsgestel. Bij SCG'18 zien we inderdaad voormalig Blauwgeler Sten van Vessem die tien seizoenen tot grote tevredenheid bij de Veghelaren een vaste kracht was. De tegenwoordig 32-jarige Van Vessem is nu met zijn grote dosis ervaring belangrijk voor het team van trainer Koen Wissing. De trainer die we nog kennen van Nulandia en OJC Rosmalen.

Boekel Sport – SC Helmond
Het team van trainer Marc van de Ven kreeg een afgelopen zondag een lelijke tik op de neus. De Boekelse machine die zich probleemloos in de volgende bekerronde wist te manoeuvreren. De 3-1 nederlaag zondag bij Nijnsel/TVE was dan ook ronduit een teleurstelling voor de Boekelaren. Marc van de Ven: "Afgelopen zondag was inderdaad teleurstellend, we hadden ons een andere competitiestart voorgesteld. Komende zondag moet het beter, vooral de kwaliteit aan de bal moet omhoog. Met Helmondia treffen we ook een voetballende tegenstander met veel individuele kwaliteiten en door het missen van twee penalty's ook niet de start hebben gehad die ze hadden gehoopt. Persoonlijk zie ik Helmondia wel als een van de sterkere ploegen in deze klasse. Voor beide ploegen dus een belangrijke wedstrijd om niet nu al achterop te raken in deze competitie. We zijn compleet, maar door het teleurstellende resultaat van afgelopen week is de kans groot dat we wat andere keuzes gaan maken."

Handel –Excellent
De competitiestart van Handel begon met een nederlaag bij SCG'18 in Sint Michielsgestel. Ondanks de nederlaag zag trainer Tom Jacobs toch lichtpuntjes. Jacobs: " Afgelopen wedstrijd hebben we met vlagen onze potentie laten zien. Nu is het zaak om dat langere perioden in de wedstrijd te laten zien. Dat gaan we proberen tegen Excellent. Met Excellent krijgen we een ploeg tegen dat al jaren bewijst dat het een lastig te bestrijden ploeg is. Een ploeg waarbij altijd iedereen vol gas gaat. Dat betekent voor ons dat we geen moment mogen verslappen tijdens de wedstrijd. De groep is fit en we zullen gebrand zijn om de eerste competitieoverwinning binnen te halen."

Programma komend weekend:
Avanti'31-Nijnsel/TVE
Schijndel de Wit-RKPVV
BMC-Den Dungen
Boekel Sport-SC Helmondia
Handel-Excellent
Nooit Gedacht-Margriet
FC Schadewijk-SCG'18

Stand:
1.Margriet 1-3
2.Nijnsel/TVE 1-3
3.RKPVV 1-3
4.SCG'18 1-3
5.FC Schadewijk 1-3
6.Den Dungen 1-1
7.Nooit Gedacht 1-1
8.Excellent 0-0
9.Schijndel/De Wit 0-0
10.Handel 1-0
11.SC Helmondia 1-0
12.Avanti'31 1-0
13.Boekel Sport 1-0
14.BMC 1-0

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant