Heijen is medekoploper na een gelijkspel tegen BVV'27.
Heijen is medekoploper na een gelijkspel tegen BVV'27. Foto: Jeff Meijs

4G: Heijen medekoploper na gelijkspel, Achates verliest van EWC'46

Voetbal 273 keer gelezen

Heijen is de nieuwe koploper in de vierde klasse G. De Noord-Limburgers speelden met 2-2 gelijk bij en staan nu op doelsaldo boven EWC'46, dat Achates met 2-5 versloeg. Montagnards lijkt een lang seizoen tegemoet te zien. De Bergenaren, die vorige week met 10-0 verloren van Achates, gingen ditmaal met 8-2 onderuit bij Stormvogels'28.

Heijen toonde tegen BVV'27 twee gezichten. Tijn Wabeke zorgde voor de 1-0 en was daarna heer en meester. Na de thee waren de rollen omgedraaid en kwam BVV'27 op een 1-2 voorsprong. Vlak voor tijd maakte Wabeke nog gelijk. In de allerlaatste seconden miste Bas Jansen voor open doel een enorme kans op 3-2. "Voor rust hadden we meer goals moeten maken. Na rust zakte het als een kaartenhuis in elkaar", vatte trainer Peter ten Haaf de wedstrijd samen. Bij Heijen ontbrak sterkhouder Maarten van den Burg.
Achates was lang gelijkwaardig aan EWC'46, maar ging uiteindelijk toch met 2-5 onderuit. Kai Bicentini maakte nog de 1-1 direct na rust, maar na 75 minuten stond het 1-4, mede omdat Mimoun Akrom er drie maakte. Teun Lemmen bracht de spanning enigszins terug, maar Koen Stevens (EWC'46) zette de eindstand op het bord.