VIOS'38 was niet opgewassen tegen DSV. (foto's: Jeff Meijs/Voetbal-shoot.nl)

4H: Juliana Mill medekoploper na winst in 'derby der derby's', Festilent en SIOL bieden spektakel

Voetbal 1.547 keer gelezen

Juliana Mill is medekoploper in de vierde klasse H na een overwinning in de 'derby der derby's' bij SES in Langenboom. Andy Veld maakte beide treffers namens de Millenaren, die de koppositie delen met Achilles Reek (3-0 tegen SCV'58) en Constantia, dat in Mariaheide met 2-1 won van SCMH. Festilent en SIOL maakten er in Zeeland een waar spektakelstuk van: 3-3. De gelijkmaker van SIOL viel in de 96ste minuut. Gassel kende weinig moeite met Toxandria: 3-1.

Juliana was alweer een paar jaar zonder winst in de derby met SES, maar boekte ditmaal een terechte zege. Veld maakte beide doelpunten, in de slotfase zorgde Jari Lukassen nog voor 1-2. "Qua uitslag ben ik tevreden", aldus Johan van Osch van Juliana. Arian Meeuwsen (SES): "Beide ploegen hebben kansen gehad, maar Juliana wilde het vandaag meer dan wij." Bijkomende tegenvaller voor SES was het uitvallen van Wout van Lanen met een ogenschijnlijk zware blessure.

Gemakkelijke middag Gassel
Gassel boekte de eerste overwinning van het seizoen door thuis het volledig gerenoveerde hoofdveld (zie later deze week op Kliksport) in te wijden met een 3-1 zege op Toxandria. Hans en Cas (2) van Houtum vonden het netje. Bij een 3-0 stand scoorde Melvin van Lankveld (Tox) nog tegen. "Hier zijn we heel blij mee. Conditioneel kregen we het in de slotfase wat zwaar, maar we zijn geen moment echt in de problemen gekomen. Deze overwinning was zeer verdiend", aldus Dennis Koenders van Gassel.

Constantia wint bij SCMH
De vroege topper tussen SCMH en Constantia eindigde in een 1-2 overwinning voor de gasten uit Wanroij. Sebastiaan Mesa scoorde voor de thuisploeg, die volgens Tom van Dalen 'niet minder was'. "De nederlaag was onverdiend."

Spektakelstuk in Zeeland
Neutrale toeschouwers zijn er doorgaans niet in het amateurvoetbal, maar het handjevol getrouwen dat zondag naar Zeeland was gekomen voor het treffen tussen Festilent en SIOL werd op de wenken bediend. Aanvankelijk was SIOL veel beter en nam ook een 0-2 voorsprong. Festilent kwam sterk terug en kwam zelfs op 3-2. In de 96ste minuut viel alsnog de gelijkmaker. Voor Festilent waren Joeri Cuppen (twee) en Jochem Fleuren trefzeker. Bij SIOL vonden Dani Van Dreumel (2) en Djavano Amanupunnjo het Zeelandse doel. "De doelpunten geven we kinderlijk eenvoudig weg. Daarna domineren we de wedstrijd, maar geven alsnog in blessuretijd de overwinning weg. Ik ben er nog woest over", keek Edwin Peters van Festilent terug. SIOL-trainer Luciën Roeffen kon leven met het gelijkspel. "Al hebben we bij 1-2 verzuimd om de wedstrijd te beslissen. We zijn blijven knokken voor een goed resultaat en hebben uiteindelijk nog een resultaat geboekt."

Elders boekte SV Milsbeek een terechte overwinning op De Zwaluw (3-1). Bas Broekman en Pepe ten Hoeve (2x) plaveiden de weg naar de zege voor de thuisclub. Merijn Elbers maakte de Oeffeltse tegengoal. VIOS'38 verloor thuis van DSV (1-3, zie foto's) en Achilles Reek is koploper na een gemakkelijke uitoverwinning bij SCV'58. Bas Linders, Rob van der Wijst en Romano Oomen scoorden allen na rust: 0-3.